Pro své okolí jsou nicméně tři kamarádky hrdinkami už od loňského 9. září, kdy venku pomohly dvaasedmdesátiletému seniorovi, jenž zkolaboval na ulici.

„Řekla jsem holkám: Jdeme k němu! Jeho svetrem jsme mu podložily hlavu, komunikovaly s ním a zároveň volaly sanitku,“ popsala Míša.

Školačky dokonce operátorce tísňové linky sdělily takový detail, že postižený měl u sebe tašku z lékárny s prášky na vysoký tlak.

Dodnes ale spolužačky-hrdinky nechápou, proč se na ně ostatní kolemjdoucí jen „blbě dívali“, když seniorovi poskytovali pomoc…

„A vadilo nám, jak přijeli záchranáři a řekli: Čaute děcka!“ shodly se.

Ocenění mladí hrdinové.Zdroj: Deník/Radek Luksza

Míšu, Terku a Katku ocenil před časem už starosta Jihu Martin Bednář.

S vyhlašováním titulů Mladý hrdina – mimochodem vůbec prvních v Ostravě a druhých v Moravskoslezském kraji – se pojilo též předání šeku na patnácti tisíc korun pro školu, na kterou dívky chodí. Mladé hrdiny začala Česká pojišťovna oceňovat „za výjimečné činy“ předloni, aby tak motivovala jejich vrstevníky.

Daneš Zátorský u Krajského soudu v Ostravě, který je spolu s Davidem Rusňákem 31. ledna 2019 zprostil obžaloby z podílu na vytunelování ostravské záložny Unibon.
Soud osvobodil podnikatele Zátorského
V Ostravě se srazily tramvaje. Ilustrační foto.
V Ostravě se srazily tramvaje. Policie hledá svědky