Muži hrozí až čtyři roky vězení. Kdy začne hlavní líčení, není zatím známo. „Jednání dosud nebylo nařízeno,“ řekl Deníku mluvčí okresního soudu Lukáš Delong. Stát by se tak mohlo v horizontu několika týdnů.

Cílem útoků, na kterých se mladík podílel, byla snaha o zrušení některých částí zákona o hazardních hrách a také zrušení zákona o elektronické evidenci tržeb.

Případem se zabývala Národní centrála proti organizovanému zločinu, která se dostala až na stopu muže z Ostravy. Ten se přiznal k účasti na hackerských útocích na webové stránky státní správy a také na stránky skupiny Agrofert, spojované s Andrejem Babišem. Podrobnosti o chystaných kybernetických akcích se objevovaly na stránkách Anonymous.

Ilustrační foto.
Oprava kolejí ve staré Porubě: neprojedou auta ani tramvaje!
Muž zaútočil na cestujícího.
Tramvajovému násilníkovi z Ostravy hrozí až dvanáct let

Muž se přiznal i k tomu, že na facebookový profil Andreje Babiše vyvěsil anglický vzkaz, ve kterém vyhrožoval zveřejněním informací o jeho dceři. Jiný vzkaz týkající se premiérovy dcery přidal na facebookovou skupinu Anonymous, kde se již dříve objevily hrozby adresované Andreji Babišovi.

Pisatelé premiérovi vzkazovali, že pokud zákony nezruší, zveřejní jeho e-mailovou korespondenci. Nechyběly ani fotografie manželky a dětí Andreje Babiše, které byly údajně získány z jeho mobilu.

Mladík čelí žalobě hned z několika trestných činů, a to vydírání, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, a dále z opatření a přechovávání přístupového zařízení a hesla k počítačovému systému a jiných takových dat.

Zákon na tyto činy pamatuje až čtyřletým žalářem.

Odstavná parkoviště v Beskydech byla první prázdninový víkend plná aut. Pak už jen stačilo vyrazit do lesa a mít trochu toho houbařského štěstí.
Rostou! Podívejte se na víkendové úlovky houbařů z Beskyd
Tradiční prázdninové počasí? Tropy v Brně, déšť na Lysé hoře a vítr na Milešovce