K události došlo před několika dny v tramvaji. „Pátráme po agresorovi, který 25. listopadu v době po šesté hodině ranní napadl cestující z tramvaje. Čtveřice studentů – dva muži a dvě ženy – v uvedený den nastoupila do tramvaje na zastávce Stodolní. Během jízdy, kdy seděli v zadní části vozu a komunikovali mezi sebou anglicky, hodil po nich pachatel tácek od pizzy,“ uvedl Richard Palát z ostravské policie. Když se jej cizinci zeptali na důvod jeho počínání, „špatnou angličtinou, jim řekl, že se jedná o jeho město, on je tady doma, a že mají mluvit česky. „Dále je slovně urážel. Na zastávce Nová Ves vodárna studenti vystoupili, přičemž pachatel zde vystoupil také,“ dodal Palát s tím, že agresor v urážkách pokračoval. „Jedna ze studentek se ho snažila uklidnit, pachatel ji měl od sebe razantně odstrčit. Poté udeřil pěstí dvacetiletého cizince do obličeje,“ řekl Palát.

Muž se vzápětí vrhl i na dalšího studenta (24 let), kterého srazil k zemi. Jedna z obětí utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Policie případ vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví. Násilníkovi hrozí až tři roky vězení. Je asi 175 centimetrů vysoký, silnější postavy, má světlé, na bocích vystříhané vlasy. Vlevo nahoře mu chyběl zub. Na sobě měl modrou mikiny s nápisy a světlé kalhoty. Informace k pachateli lze sdělit na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 727 312. Během vyšetřování policisté získali záběry, na kterých je dotyčný zachycen.

Zdroj: Policie ČR
Ilustrační fotografie.
Pád až na samotné dno: exsoudkyně jde do vězení