Přepravu organizovala logistická společnost EGT Express, která zajišťuje dodávky ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví. 

Letiště v Mošnově.
Další zdravotnický materiál má létat z Číny přímo do Ostravy

Dovoz ochranných prostředků z Číny pro stát pomáhá koordinovat severočeský výrobce reklamního textilu Adler Czech, který zároveň připravuje jejich vlastní prodej prostřednictvím e-shopu.

Česko zvýšilo počet testů na koronavirus.
S koronavirem je v nemocnicích v kraji hospitalizováno 11 lidí, pět v Ostravě

„Materiál jsme mohli zabezpečit díky tomu, že máme v Číně dobré kontakty a všechny potřebné licence. Peníze šly přes naše účty," řekla mluvčí společnosti Adler Marie Logrová.

„Další letadla přiletí do Mošnova v pátek, v sobotu a v neděli, přičemž právě páteční dodávka bude určena pro firmu ADLER. Okamžitě po přistání budou ochranné pomůcky převezeny do ostravského logistického centra společnosti a ještě ten den začne distribuce, která bude mimořádně probíhat i o víkendu,“ doplnila.

Z Mošnova bude ještě dnes všechen materiál převezen do skladu Správy státních hmotných rezerv v Sedlčanech. Firma EGT Express nyní vybudovala ještě nový letecký most z Šanghaje. Hradní kancléř Vratislav Mynář se nechal slyšet, že Česko uzavřelo smlouvu s leteckou společností China Eastern na devět letů týdně. Letadla čínské firmy mohou podle kancléře dopravit asi 20 milionů roušek.

NEJMÉNĚ dvě poškozené cedule ukazující vjezd k odběrovému místu na testování na korinavir zaznamenali u porubské Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Podle její mluvčí Petry Petlachové to neměli na svědomí vandalové, ale silný vítr. „Musíme je nahradit novým
K odběrovému místu u Fakultní nemocnice přijíždějí na testy i celé rodiny


Do leteckého mostu, který zajišťuje dodávky ochranných zdravotních pomůcek ze zahraničí, je zapojena česká letecká společnost Smartwings, čínská letecká společnost China Eastern, vojenské speciály a velkokapacitní letouny An-124 Ruslan.

„Ruslan, jedno z největších letadel světa, by se mělo na cestu do Číny vypravit z Lipska v neděli, přílet do Pardubic je naplánován na úterý 31. března,“ řekl ČTK mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Tento let hradí ministerstvo obrany České republiky a stroj je schopen přepravit až 120 tun materiálu.

Ilustrační foto.
Pozor! Kvůli koronaviru se opět změní jízdní řády vlaků a autobusů v kraji
Online reportáž