„Na svazích máme momentálně stále téměř padesát centimetrů sněhu, takže věříme, že oteplení přečkáme. Poté se snad opět ochladí, abychom mohli po nějaké době pomocí děl v zasněžování pokračovat. Bude ale záviset na počasí, které neovlivníme," uvedl Jaroslav Vrzgula s tím, že jinak letošní sezonu hodnotí kladně.

„V porovnání s tou loňskou je mnohonásobně lepší. Doufám, že si ji ještě protáhneme," prohlásil s tím, že už o tomto víkendu se může lyžařská i divácká veřejnost těšit na tradiční akci s názvem Bílanská Valaška. „Jedná se o závod v obřím slalomu pro obyvatele obcí Bílá a Staré Hamry.

Akce se uskuteční v sobotu 25. února na jižním svahu se startem v 17 hodin. Všechny tímto srdečně zveme," láká Vrzgula.

Na změnu počasí zareagovali tento týden v areálu Kempaland v Bukovci, kde musí návštěvníci počítat s částečně omezeným provozem. V úterý bylo zavřeno. Včera se areál sice otevřel pro denní lyžování, k ideálním podmínkám bylo ale daleko.

„Prší, je to hodně mokré a taje to, což je problém, protože se to rozjezdí," shrnula jedna z pracovnic bukoveckého střediska. Podle webových stránek Kempalandu je na svahu 60 centimetrů sněhu. Tato pokrývka dlouho nevydrží, ale lyžovat se bude dál.

„Denní provoz bude určitě, o večerním budeme uvažovat," naznačila. Areál Kociánka v Čeladné, který leží ve výšce 750 metrů nad mořem, funguje jen díky přírodnímu sněhu. I tady se sezona chýlí ke konci.

„Jsme na tom stejně jako všichni ostatní. Jsou tady plus tři, plus čtyři stupně, ale dá se jezdit. Místy je i půl metru sněhu, ale někde to už začíná flekatět," shrnul provozovatel areálu s tím, že lyžařská sezona potrvá minimálně do začátku března.