Obřad si v sobotu 27. června se svými nejbližšími znovu zopakovali v opavském Městském domě kultury Petra Bezruče. Věra se s Berndem seznámila v roce 1968 v Krnově. Jejich komunikace zpočátku nebyla snadná, neboť Češka obtížně rozuměla vyznáním lásky německy hovořícího Bernda. Avšak prvotní nesnáze společně zvládli a po dvou letech, konkrétně 24. června 1970, si řekli své „ano“ v německém městě Apolda. 

Výstava trvá do 4. října.
OBRAZEM: Velocipedy a další parádičky uvidíte na výstavě cyklistiky v Opavě

Jako malá družička už jim tehdy byla na svatbě jejich prvorozená dcera Angelika. V Apoldě zůstali až do roku 1974, o rok později si manželé koupili dům v Opavě-Palhanci. Ten se posléze stal jejich celoživotní náplní. Nejdříve chovali domácí zvířata, poté se pustili do pěstování zeleniny a rostlin, koneckonců jejich zahrada je nyní na obdiv všem kolemjdoucím. V roce 1980 se rodina rozrostla o syna Romana.

Paní Věra ráda vaří, peče, zavařuje, houbaří, věnuje se zahradě a i pravnoučatům, kterých mají s manželem celkem tři. Pan Bernd také rád tráví svůj čas na zahradě, jezdí na kole, čte knížky a časopisy a také má, možná jako jeden z mála mužů, v oblibě nakupování. Společně pak chodí na procházky se svou čivavou Sisi a milují koupání v přírodě. Jejich děti na nich nejvíce obdivují vytrvalost a energii, které mají stále dost.

Ilustrační foto.
Svatby, večírky, narozeniny? V Opavě se končí ve 22 hodin, město více nepovolí!

Závěrem nás pochopitelně zajímalo, zdali mají také nějaký recept na šťastné manželství? „Určitě je potřeba trpělivosti. Občas jsme se s manželem nepohodli třeba kvůli dětem, každý máme trochu jiný názor na výchovu. Ale jinak nic zvláštního, myslím, že jsme zkrátka taková normální rodina,“ říká s úsměvem Věra Rumpoldinová.