Nechyběla televizní technika. Filmový štáb v čele s režisérem Danem Svátkem zde natáčel další obrazy dvoudílné minisérie Stockholmský syndrom, která vzniká ve spolupráci s ostravským studiem České televize.

„Stockholmský syndrom navazuje na úspěšný opus Spravedlnost, který získal Českého lva. Troufám si to tvrdit i přesto, že na tomto díle se podílejí zcela jiní tvůrci,“ uvedla Kateřina Ondřejková, kreativní producentka České televize.

ZLOČIN A TREST

„Příběh sleduje osud člověka, který byl zkušeným a váženým policistou, dobrým manželem a milujícím otcem. Kvůli jednomu osudovému okamžiku se jeho život změnil. Po návratu z vězení, kde si odpykal trest, zjišťuje, že ho všichni odepsali, ale i celý svět se změnil, a také náš hrdina. Nemá rodinu ani práci… Pomalu, ale jistě směřuje jeho cesta na křižovatku, kde se střetává minulost, za kterou pyká, a budoucnost v podobě překvapivého řešení,“ napověděl o Stockholmském syndromu režisér Dan Svátek.

Natáčení minisérie České televize Stockholmský syndrom v havířovské Kubelíkově ulici.Zdroj: Deník/Leon F. Běčák

Scénář napsal Miroslav Sovják, kameramanem je Jakub Šimůnek, dramaturgem Martin Novosad, výkonnou producentkou Jarmila Hoznauerová. Vedle už zmíněných herců si v něm zahrají také David Švehlík, Martin Finger, Sylvie Krupanská, Lukáš Melnik, Michal Čapka, Ivan Franěk, Julius Oračko a další. Na obrazovce by se Stockholmský syndrom měl objevit v průběhu příštího roku.

Natáčecí den nového českého televizního filmu Dukla 61 v prostorách Dolu Žofie v Orlové.
OBRAZEM: Natáčení filmu o havířské dřině a důlní tragédii je tvrdá práce
Natáčecí den nového českého televizního filmu Dukla 61 v prostorách Dolu Žofie. Na snímku Marek Taclík.
Marek Taclík jako horník ve filmu Dukla 61