Tisíce lidí, skvělá atmosféra, vůně grilovaných klobás a langošů, pivo teče proudem. Tak nějak lze ve zkratce popsat včerejší začátek hudebního festivalu Štěrkovna Open Music 2018.

A není se čemu divit. Organizátoři totiž použili na začátek festivalu ten nejtěžší kalibr a člověka, který je na Ostravsku a Opavsku naprostým písničkářským guru.

Jaromír Nohavica tak dokázal to, o čem by se mohlo jiným hudebním interpretům jen zdát. Hlučínskou Štěrkovnu svým humorem, lidovým přístupem a písněmi, které během let doslova zlidověly, naprosto ovládl.

„Jsem tady potřetí a moc se mi tady líbí. Mám ráda pana Nohavicu, odmala jsem k jeho hudbě vedena babičkou. Budu tady celé tři dny, jsem tady s přáteli a s rodinou,“ řekla včera večer naší redakci Kateřina Buchvaldková z Hlučína.

Festival si pak nenechali ujít ani manželé Jan a Dagmar Cholevíkovi z Karviné.

„Jsme tady s manželkou poprvé. Samozřejmě jsme se nejvíc těšili na pana Nohavicu, ale lístky máme na všechny tři dny,“ podotkli manželé.

Oblíbený písničkář se pak stal lákadlem také pro Petra Sněhotu ze Skřečoně.

„Jsem tady s přítelkyní poprvé, samozřejmě tu budeme celý festival,“ zmínil.

Festival potrvá až do nedělních ranních hodin. Dnes vystoupí například kapela Stozvířat, Perutě, Nebe, Wohnout, Iné kafe nebo Tomáš Klus & Janáčkova filharmonie.

V sobotu se mohou návštěvníci těšit mimo jiné na The Tap Tap, Annu K, O5 a Radeček, Horkýže Slíže, Dana Bártu a Alici, Kašpárka v rohlíku nebo Emmu Smetanu.

Přesun fanoušků Opavy na Letnou.
Na železnici skoro jako doma? Fanoušci cestují za týmem vlaky