Život alespoň v náznacích pulzoval na předzahrádkách, kam lidé postupně přicházeli na oběd nebo si jen tak na chvilku posedět u něčeho studeného. Přestože se říká, že jsme národ pivařů, na stolech převažovaly nealko nápoje.

Jedinými, komu úmorné vedro nevadilo, byly děti prohánějící se na elektrokoloběžkách. Některé s nimi zamířily k vodotrysku, který ze země chrlil sloupy vody.

Páteční zásah v Ostravě. Muž vylezl na Sýkorův most. Hrozil sebevraždou.
Muž s puškou vylezl na Sýkorův most v Ostravě. Na místo dorazila zásahovka

Zřejmě největším zpestřením sobotní polední siesty byla návštěva herce a režiséra Vojty Kotka, jenž se třemi kamarády zavítal na jednu z předzahrádek. Poté se všichni – s batohy na zádech – vydali k Černé louce. Ne každý ale celebritu v kšiltovce a se slunečními brýlemi na očích poznal.

„Když se číšníci později mezi sebou bavili, koho že to obsluhovali, jeden z hostů ke své partnerce smutně pronesl: „Tak já seděl téměř vedle Kotka a nepoznal jsem ho!“

Asi desetičlenné husí hejno zastavilo dopravu v Rychvaldu.
OBRAZEM: Husy u Ostravy zastavily dopravu. Celé hejno vyrazilo na procházku

Unylá atmosféra vládla také na sousedním Jiráskově náměstí. Lidé posedávali u venkovních stolků a sem tam prohodili pár slov. O moc rušněji nebylo ani na proslulé Stodolní ulici.

V nedalekých Komenského sadech, které jsou vyhledávaným relaxačním a procházkovým místem, bylo kolem poledne jen minimum návštěvníků.

Pohoda je známý naturistický kemp s pláží v Ostravě-Antošovicích a na jeho názvu je rozhodně kus pravdy.
Na nuda pláži v Ostravě. Takto dnes vypadá Pohoda naturistů v Antošovicích

Kdo se z parku vydal k ostravské radnici na Prokešově náměstí, mohl sledovat městskou policii v akci. Strážníci se snažili přimět k rozumu mladíka, který vlezl do kašny a pustil se do objímání sochy.