Po loňském premiérovém ročníku, který byl hodně zaměřen na hudbu, cílí druhé vydání ParaSport Festivalu ještě více na sportovní zábavní průmysl. Školy dopoledne a veřejnost odpoledne si mohou na řadě hřišť vyzkoušet jednotlivé sporty pro handicapované – od basketbalu na vozíku a volejbalu „v sedě“ přes parahokej a paraflorbal až po stolní tenis či třeba nejrůznější trenažery.

Kromě toho pořadatelé využili konání mistrovství světa v hokeji v Lotyšsku a mistrovství světa v parahokeji v Kanadě a program těmto akcím přizpůsobili.

Ilustrační foto.
MHD v Ostravě opět čekají změny. Vrací se 10minutové jízdné a odkládá se „metro“

„Budeme zde mít největší podcast o hokeji Bomby k tyči Jakuba Koreise a Richarda Tesaře, kteří si živě pozvali trenéra Václava Varaďu, jenž se stal zároveň ambasadorem druhého ročníku festivalu. Společně budou živě komentovat první páteční zápas české reprezentace na mistrovství světa se Slovenskem,“ popsala hlavní bod druhého dne programu moderátorka akce Zuzana Glacová.

V sobotu bude doprovodný program zaměřen na další talkshow – živé podání známého sportovního podcastu Bez frází. „Karel Nocar si pozval další známé sportovce a parasportovce, například hokejisty Rostislava Olesze a Zbyňka Irgla nebo parasportovce a španělského jezdce Rallye Dakar Alberta Lloveru,“ zmínila Glacová, podle níž jde o unikátní projekt s republikovým přesahem, který spojuje sportovce a parasportovce s veřejností, která si jednotlivé sporty může na vlastní kůži vyzkoušet.

Radnice ostravských obvodů.
Šance pro ostravské obvody: Získat mohou až o sto procent víc na investice

„Je to výborná myšlenka, kde i profesionální sportovec nebo obecně zdravý člověk zjistí, že má velké problémy se sportem, který dělají handicapovaní,“ řekl Deníku hokejista Rostislav Olesz, který se festivalu, stejně jako loni, aktivně účastní. „Až tady skutečně zjistíte, jak náročné to je. Je super si jednotlivé sporty vyzkoušet a poznat i nástrahy, které na handicapované číhají v normálním životě,“ dodal bývalý reprezentant.