Na místě museli zasahovat strážníci, které přivolal otec malých dětí. „Procházel jsem s dětmi přes park a uviděl jsem volně pobíhajícího psa bojového plemene, kterého majitel poštvával proti nám. Proto jsem vzal děti, a co nejrychleji z místa utekl,“ sdělil vystrašený muž s tím, že pejskař po něm po celou dobu křičel a vulgárně mu nadával.

„Na základě zjištěných informací provedla hlídka kontrolu uvedeného místa. V okolí restauračního zařízení spatřila volně pobíhajícího psa, jehož majitel seděl na předzahrádce. Na oslovení strážníky reagoval podrážděně, okamžitě je začal hrubě urážet a odmítal spolupracovat,“ uvedl mluvčí ostravských strážníků Michael Beneš.

Opilý pejskař padal na zem a shazoval kolem sebe věci ze stolů. Proto padlo rozhodnutí o převozu na záchytku. „Před převozem se strážníky pokusil fyzicky napadnout kopáním a údery rukama. Musel být zpacifikován za použití donucovacích prostředků. Na záchytce mu bylo naměřeno více než 2,2 promile alkoholu v dechu,“ doplnil Beneš. Do problémů se dostal i pejskařův kamarád (35 let), který hlídce také nadával a snažil se ji napadnout. Skončil na policejní stanici. 

Dva z obžalovaných jsou stíháni na svobodě, třetí je nyní ve vězení, kde si odpykává dřívější trest.
Falešní policisté měli vydírat podnikatele