O krachu ostravské agentury Filip Travel a její dceřiné společnosti CK Filip informoval jako první Deník, a to na popud čtenářů, kteří se svěřili se svými zkušenostmi redakci.

„Zatím jsme zjistili, že v některých případech neměly být platby či zálohy za zájezdy odeslány do cestovních kanceláří, které dovolené pořádaly. Ve většině prověřovaných případů však tyto zájezdy neměly být vůbec objednány, a to i přes realizovanou platbu klientů," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že dosud zjištěná škoda přesáhla 150 tisíc korun.

Snímek zavřené cestovní kanceláře

V současnosti policie vyslýchá klienty, které společnost Filip Travel poškodila. Proto žádá všechny, kteří u zmíněné agentury zaplatili nebo uhradili zálohu za zájezd a ten nebyl dále zprostředkován, aby se obrátili na páté oddělení obecné kriminality v ulici Strmá v Ostravě-Mariánských Horách, a to od 7 do 15 hodin. Případně se lze domluvit na jiném termínu na telefonních číslech 974 726 502, 974 726 509.

Se zmíněnou agenturou Filip Travel bylo zahájeno insolvenční řízení na konci června. Těsně před ním ale cestovka dále na svých stránkách nabízela klientům zájezdy. Podle zjištění Deníku se firma potýkala s problémy už delší dobu.

JANA LICHÁ

Související články: 

Informace Deníku se potvrdily. Cestovní agentura Filip Travel krachuje

Málem neodletěli. Ostravská cestovka má problémy