Do akce byly nasazeny stovky ochránců zákona napříč celým krajem.

„Kontrola probíhala v době snížené viditelnosti, tedy za soumraku, svítání a v nočních hodinách. Jednotliví policisté upozorňovali především chodce a cyklisty na důležitost reflexních prvků a jejich správné použití. K tomuto účelu rozdávali také reflexní prvky v podobě pásek, reflexních tkaniček, kšiltovek, reflexních pouzder na mobil a jiné. Mysleli jsme však i na naše nejmenší, které potěšily svítící ventilky do kol, tahačky na zip či reflexní zajíčci,“ uvedla Lenka Sikorová z moravskoslezské policie s tím, že z celkového počtu 316 kontrolovaných chodců bylo 305 vybaveno povinným reflexním prvkem, zbývajícím jedenácti policisté uložili blokovou pokutu.

„V rámci této akce byla věnována pozornost i chodcům ve městech či jednotlivých obcích. Zaměřili jsme se na chůzi po nesprávné straně komunikace, chůzi mimo vyznačené přechody či nerespektování světelného signalizačního zařízení na přechodech pro chodce se světelnou signalizací. I zde porušilo zákon několik desítek lidí,“ uzavřela Sikorová.

Předseda dozorčí rady Ostravských komunikací Josef Babka v rozhovoru pro Deník popsal hned několik scénářů, s nimiž se lidé na silnicích mohou letos v zimě setkat.
Revoluce v údržbě silnic. Mají se řidiči v Ostravě bát nadcházející zimy?