O co šlo? O výtvarné klání pro jednotlivce i kolektivy, které se do ní zapojily proto, aby svá díla zvěčnily na ploše opěrné zdi (cca 1000 metrů čtverečních při délce délka dvou stovek metrů) kolem Bazalů.

Soutěž vyhlásilo Město Ostrava ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, jejichž zástupci pak zasedli v porotě, aby vybrali ty nejlepší streetartová díla, tedy muraly (nástěnné malby). Posuzovali celkem 11 návrhů, které byly přihlášeny do soutěže a které si nyní můžete prohlédnout ve fotogalerii výše.

Ve fotogalerii níže najdete snímky z okolí stadionu Bazaly a ukázky další umělecké výzdoby z ulic Ostravy: 

Zeď našeho kmene. Zeď záznamů

Autorem vítězného návrhu se stal Jan „Bogy“ Lörincz, který své dílo pojmenoval "Zeď našeho kmene. Zeď záznamů". Má volně ztvárnit zásadní události z historie, včetně prvotního výkopu - více zde.

Beats For Love.
Beats for Love se vrací do Ostravy. Přivítá nejlepšího DJ světa

Zadáním bylo, aby velkoformátová malba reflektovala v posledních letech výrazný a významný rozvoj města Ostravy a Moravskoslezského kraje a zároveň by měla reagovat na specifika města i celého regionu jako takového, a to ať už historická, sociální či sportovní, včetně vhodného připomenutí 100. výročí fotbalového Baníku, který je s lokalitou Bazaly ve Slezské Ostravě neodmyslitelně spjat.