Díl šestý: Šokoval obsluhu pizzerie

Prosinec roku 2010 byl ve znamení silného mrazu. Ale ani ten nezabránil tomu, aby Karel Gott vyrážel z domu na jednotlivé koncerty v rámci svého tradičního turné. Jeden z nich se konal v Havířově. Řidič Olda dovezl zpěváka do nejmladšího města republiky s dostatečným předstihem. 

V hale bylo chladno a zpěvák při pohledu na hodinky porušil své pravidlo, kdy před koncertem většinou nejedl a prohlásil, že by si něco malého dal. Přítomné jsem upozornil, že je kousek od haly pizzerie. Slavíka jsem potěšil, na sako si dal kabát, šálu a s tajemníkem Honzou Adamem a řidičem Oldou jsme vyrazili na jídlo.

Sedět s Karlem u jídelního stolu bylo vždy příslibem neopakovatelné chvíle. Když nevyprávěl o tom, co zažil, tak si povídal o historii, politice a občas přidal k dobrému nějaký vtip. V havířovské restauraci jej pobavil jídelníček v Italštině. A proto se ho jal číst. Nám, neznalým překládal, o jaké ingredience se jedná, případně nám vysvětlil, že je konkrétní ingredience v pokrmu zcela zbytečná. U některých jídel si neodpustil ani anglické složení surovin.

Koncert Karla Gotta a Evy Urbanové.Zdroj: Deník / Pintér Josef

Nervózní servírka jistě ráno netušila, že odpoledne bude obsluhovat Karla Gotta. Na dotaz: máte vybráno, si zpěvák nechal zavolat kuchaře. Toho se slavík zeptal, zda by mu nepřipravil pizzu dle jeho představ. Dodnes si vzpomínám, že na nich chtěl najemno nakrájenou pikantní klobásku. Ingrediencí bylo dost a pizza a la Gott stála opravdu za to.

Jiří Krušina – rodák z Opavy začal s Karlem Gottem spolupracovat jako novinář a fotograf Deníku v roce 2004. Absolvoval s ním několik turné a řadu samostatných koncertů po Česku, Slovensku i Německu. Jako člen zpěvákova týmu ho doprovázel na turné v USA a dokumentoval také zpěvákovu poslední návštěvu Ruska v roce 2013. Spolupráci ukončilo v roce 2015 zpěvákovo onemocnění. V současné době působí Jiří Krušina jako tiskový mluvčí nemocnic v Opavě a Krnově.

Karel Gott byl na pláži Miami Beach jen jednou v životě. S fotografem Jiřím Krušinou.
Seriál Deníku: Karel Gott očima novináře Jiřího Krušiny
Sám v srdci New Yorku a s konfetami nad hlavou. I to zažil novinář Jiří Krušina po boku zpěváka Karla Gotta.
Seriál Deníku: Karel Gott očima novináře Jiřího Krušiny