39letý P. Z. zahájil svůj útok v ostravské Stodolní ulici a cestou do Havířova pokračoval na několika dalších místech. Bezdůvodně napadl nic netušící lidi, z nichž pět zranil tak, že museli být převezeni do nemocnice. Minimálně v jednom případě se dá předpokládat, že zranění bude kvalifikováno jako těžké. 

O jednotlivých útocích Deník informoval v článku:

Útočník jezdil tímto vozidlem, které po zatčení zůstalo stát v Havířově na Dlouhé třídě.
Šílenec napadal bezdůvodně lidi na Stodolní v Ostravě i v Havířově

V dalších útocích muži zabránili strážníci městské policie. Dispečer obsluhující kamerový systém si všiml bílého mercedesu jezdícího po náměstí, kam auta bez povolení vjíždět nesmí. Vyslal za ním autohlídku, aby řidiče řešila za přestupek. V té chvílí ještě městská policie o útoku v restauraci v Tip sportu nevěděla. 

Strážníci viděli, jak mercedes zastavil na Dlouhé třídě před Jitřenkou a vběhl do Radegastovny. Bezprostředně poté už lidé hlídku volali, aby zasáhla proti řádícímu útočníkovi.

"Během chvilky stačil několik hostů napadnout a poškodit zařízení provozovny. 

Zdroj: Radegastovna JiItřenka

"Přiběhl, skočil po jednom hostovi, kterého strhl na zem a bil ho pěstmi. Pak se vrhl na druhého, kterého rovněž bezhlavě tloukl. Házel židlemi a nakonec se ještě pral s policisty," popsali svědci průběh útoku.

Zdroj: Čtenářské video

Po zpacifikování byl pachatel předán republikové policii, která ho převezla do cely. V průběhu víkendu policie požádala, aby byl muž vzat do vazby.

"Soud návrhu policie vyhověl a muž by převezen do vazební věznice," potvrdil policejní mluvčí Miroslav Kolátek.  

Ulice Stodolní v Ostravě, březen 2019.
TÉMA DENÍKU: Stodolní ulice - vyhaslý fenomén Ostravy
BAR PTÁK V HRSTI (dnes klub Embargo) byl během mistrovské sezony útočištěm fotbalového Baníku. K pravidelným návštěvníkům baru patřil třeba kanonýr Marek Heinz. Po zisku titulu se tam odehrála i hlavní část oslav, kterou režíroval třeba stoper Pavel Besta
STODOLNÍ: Divoké rvačky, ale také bouřlivé oslavy