Stavební práce na jedné polovině vozovky byly na programu loni na podzim, teď se stavbaři přesunuli na druhou část silnice, a to ve směru z Ostravice do Frýdku᠆-Místku. Součástí prací je uzavírka a oprava přilehlých ramp. Silnice bude jen částečně průjezdná až do 5. května.

S komplikacemi se potýkái objízdná trasa přes Bašku,a to kvůli pracím od přejezdu až po sokolovnu. Až do července tam má probíhat současně rekonstrukce mostu a oprava chodníků v obci podél silnice, součástí stavebních prací bude také výstavba autobusového zálivu.

Přehrada Šance vybudována v letech 1964 až 1969.
Přehrada Šance dodává pitnou vodu už padesát let

OPRAVUJÍ I VÝTLUKY

Omezení se dotýká motoristů i kvůli výstavbě obchvatu Frýdku-Místku. Od pondělí 8. dubna do pondělí 15. dubna bude zcela uzavřena část místní komunikace Čelakovského ulice v Místku. Čelakovského ulice bude obsluhována z Frýdlantské nebo z Družstevní ulice.

Minulý týden začaly rovněž opravy výtluků na komunikacích ve správě frýdecko-místeckého magistrátu. „Naši zaměstnanci začali v pondělí 1. dubna provizorně vyspravovat výmoly, které vyplňují asfaltobetonovou směsí. Následně takto „narychlo“ opravené díry ve vozovce čekají na řádnou opravu, což představuje zařezání povrchu v nezbytně nutném rozsahu, vyfrézování vydroleného asfaltu a pokládku nového povrchu,“ řekl předseda představenstva společnosti TS Jaromír Kohut.

Lysá hora - Ilustrační foto.
Březen byl na Lysé hoře teplotně nadprůměrný

Řádné opravy komunikací již byly zahájeny v ulici Míru. Následovat budou ulice Resslova, Křižíkova, Dlouhá a Olbrachtova, které se řadí k autobusovým trasám a z důvodu velkého množství výtluků po zimě jsou opravovány mezi prvními. Asfalt se pokládá také v ulici ČSA.

Řidiče mířící do Frýdku-Místku z Ostravy navíc trápí oprava silnice I/56 v Místecké ulici, kvůli čemuž se hlavně v čase dopravní špičky tvoří v Ostravě kolony. S částečným omezením provozu musí kvůli opravě vozovky počítat také řidiči na silnici I/68 mezi Hnojníkem a Stříteží.

Miss Reneta 2019.
OBRAZEM: Co nabídl uplynulý týden v regionu? Prohlédněte si fotogalerie