V těchto dnech neuspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu. Maroš G. chtěl zastřelit manžele ze sousedství, s nimiž měl spory. Naštěstí přežili. Pak si vpálil kulku do hlavy. Ani tentokrát nebyl úspěšný. Výsledkem bylo oslepnutí.

Za pokus o dvojnásobnou vraždu půjde Maroš G. na dvacet let do vězení.
Soud potvrdil dvacet let slepému Reskátorovi

STŘELBA

Ke krvavému incidentu došlo 8. dubna předloňského roku v Petřvaldu, kde si Maroš G. bez potřebného povolení postavil své sídlo. To pojmenoval Rezidence Reskátor.

Rezidence Reskátor v Petřvaldě.Zdroj: Deník / Januszek Tomáš

Místo činu v Petřvaldě.Zdroj: Libor Kulínský

Arogantní chování se nelíbilo sousedům, s nimiž měl dlouhodobé spory. Maroš G. se je nakonec pokusil zastřelit z nelegálně držené pistole. Když manželé osudného dne vyjížděli ze svého pozemku, postavil se proti jejich autu se zbraní v ruce. Muže sedícího na místě spolujezdce zasáhl do hrudi.

Za pokus o dvojnásobnou vraždu půjde Maroš G. na dvacet let do vězení.
Slepý Reskátor půjde na dvacet let za mříže
Během úterního jednání soudní znalec konstatoval, že obžalovaný Maroš G. je schopen chápat smysl a průběh trestního řízení.
Reskátor z Petřvaldu není podle znalce nepříčetný

Pak namířil na ženu za volantem. Rána ale kvůli zaseknutému náboji nevyšla. Toho řidička využila, rozjela se proti Maroši G. a narazila do něj. Manželé vyskočili z auta a dali se na útěk. Reskátor po nich pětkrát vystřelil.

Muže třikrát zasáhl a způsobil mu velmi vážná zranění. Po činu se pokusil sousedům zapálit dům.

Pak si přiložil zbraň k hlavě a zmáčkl spoušť. Lékaři mu život zachránili, postupně však začal ztrácet zrak a nyní je slepý. Obžalovaný prohlásil, že si na útok nepamatuje. „Já si ten den nepamatuji. Nevěřím tomu, že jsem střílel,“ vypověděl Maroš G., který sám sebe pasoval do role oběti.

Tady to začalo. Snímek stánku v Havířově-Šumbarku z 6. 9. 2012, kdy celníci a hygienici zahájili první šťáru, která se rozvinula do rozsáhlé kauzy přesahující hranice republiky.
Odsouzený stánkář: V metylové kauze byla odsouzena řada nevinných

TREST

V říjnu 2018 mu Krajský soud v Ostravě vyměřil dvacet let žaláře. Letos na jaře rozsudek v plném rozsahu potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Proti verdiktu vrchního soudu si Maroš G. prostřednictví svého advokáta podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Jak Deník zjistil z internetové soudní databáze, Nejvyšší soud již rozhodl. „Dovolání bylo odmítnuto,“ řekl Deníku mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik. Maroš G. má nyní poslední šanci - ústavní stížnost.

Shanti Yoga Studio, lekce jógy pod vedením lektorky Daniely Bártové, 14.10.2019 v Ostravě. Na snímku lektorka jógy Daniela Bártová.
Jógový boom v Ostravě! Zkuste to taky
Oblouk v ostravské městské části Poruba. Ilustrační foto.
Poruba odkoupila vlastnický podíl v Oblouku od společnosti Residomo