Souzeným znalcům hrozí až tři roky vězení za trestný čin křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Soud uznal Kramného vinným ze zabití elektrickým proudem, to však experti zpochybnili. „Úmyslně uváděli jednostranné, protichůdné a nepravdivé skutečnosti,“ konstatovala žalobkyně.

Znalci to ale popírají a svůj postoj ve čtvrtek znovu zopakovali. „My netvrdíme A a neodmítáme B. U námi navržených hypotéz pouze nejsme schopni říct, která je správná a která špatná,“ zopakoval novinářům Radek Matlach. „Soud nedokázal hypotézy ani vyvrátit, ani potvrdit. Nejsme tedy schopni říct, co je příčinou smrti. Jen říkáme, že všechny tyto možnosti připadají v úvahu. Po nás byly zpracovány další znalecké posudky, které například úraz elektrickým proudem zcela vyvrátily,“ podotkl.

Znalci Igor Fargaš (zcela vlevo) a Radek Matlach (zcela vpravo) se svými obhájci.
Dusno u soudu: hádky, polemika, vykázání. Znalci z kauzy Kramný vinu odmítají

Velké diskuse se vedly také o zamítnuté žádosti soudní líčení nahrávat. „Vzhledem k tomu, že se jedná o vysoce problematickou a odbornou záležitost, tak jsme s předstihem žádali soud, aby zajistil nahrávací zařízení. Opětovně jsme nahrávání navrhovali, opětovně bylo zamítnuto,“ postěžovala si Matlachova právní zástupkyně. Soudní líčení bude pokračovat v novém termínu. 

Tieto Towers - sídlo společnosti Tieto Czech v Ostravě.
Tieto propouští 250 lidí kvůli reorganizaci. Po změnách chce ale opět nabírat