Maskot soutěže

1. soutěžící - JAN HOLEČEK, NOVÝ JIČÍN

Nejdřív jsme si ale razili cestu brebentícím davem a na zřejmě hlavní třídě nás příjemně potěšil vymalovaný herec Karel Fiala v bílém klobouku a pod ním: Limonada Joe. Všechno ostatní bylo už jenom rumunsky.

Já byl ale zvědavý hlavně na moře, které si moji zcestovalejší kamarádi už užili dříve. Místo toho jsme se pořád proplétali mezi nějakými domky. Až se otevřela jakási vyhlídka se zeleným pozadím nalevo. „Tam v tom lese bysme mohli večer hodit ucho," navrhl jsem.

„V jakém lese?" koukali na mě kamarádi jako na tele. „To je moře."

Černé bylo jen podle názvu. Přes den nás omývalo i trochu krmilo, večer uspávalo svým hukotem a probouzelo ranním pachem rybiny a chaluh. Střídavě pěšky a stopem jsme podle pobřeží dorazili až k bulharským hranicím a pak ještě do Balčiku.

Snímek 1. soutěžícího - JAN HOLEČEK, NOVÝ JIČÍN

Po čtrnácti dnech jsem se vrátil do práce.

„Ty jsi byl na dovolené?" ptal se kolega.

„Jo. Rumunsko a Bulharsko."

„To muselo stát peněz, co?"

„Jo. Osm stovek."

Kolega vykulil oči a mně došlo, že jsem se spletl. Asi o deset korun.

Moje první dovolená u moře

Strávili jste před lety svou první dovolenou u moře? Jak na to dnes s odstupem let vzpomínáte? Máte ze své první dovolené u moře fotografie? Pošlete nám je, napište krátký příběh, uveďte, kde to přesně bylo, ve kterém roce, co vás potkalo veselého…

Soutěžte o ceny! Více zde: SOUTĚŽ DENÍKU: Moje první dovolená u moře

Své příspěvky s heslem DOVOLENÁ posílejte na e-mailovou adresu: soutez.moravskoslezsky@denik.cz nebo na poštovní adresu: Moravskoslezský deník, Mlýnská 10, 702 00 Moravská Ostrava