Hodně kuriózní je především červencový případ dvaačtyřicetiletého Ostravana, který před časem objížděl především Prajzkou a své oběti doháněl ve vozidle značky Audi A4. Z auta pokaždé vyskočil nahý a ženy, které pronásledoval, „gentlemansky“ oslovil se slovy: „Počkejte, nebojte se mě, já si ho chci jen vyhonit.“ V ulici Chuchelnické v Bohuslavicích u procházející šestapadesátileté ženy však zůstal nepochopen. Dotyčná začala křičet a s hrůzou v očích utekla pryč. Úchyl z Ostravy se tak přesunul do Smolkova u Háje ve Slezsku. Obdobný kousek vyzkoušel na šestatřicetiletou ženu, příliš ji však neohromil. Sdělila mu totiž, aby si své přirození zastrčil zpátky do kalhot, zalezl do auta a neotravoval ji.

Následoval další přesun, tentokrát do Štěpánkovic. Zde zastavil své Audi, vystoupil opět na „Adama“ a masturboval, když kolem zrovna běžela devatenáctiletá žena. Ta ho však pouze minula, aniž by došlo k fyzickému kontaktu. Později se muž pohyboval u myslivecké hájenky poblíž Kozmic. Kolem projížděla osmnáctiletá dívka na jízdním kole. I v tomto případě proběhlo oslovení, ať se na chvíli zastaví, aby se mohl ukojit, což ženu ovšem vyburcovala jen k pořádnému šlápnutí do pedálu. Opět ani zde neproběhla žádná fyzická konfrontace. Dotyčného nakonec vystopovala policie a obvinila ho z přečinu výtržnictví.

Přelom července a srpna v Opavě zase „patřil“ sedmnáctiletému mladíkovi z Vítkova. Ten byl několikrát spatřen v parčíku u objektu veřejného WC na náměstí Republiky a u nedaleké lékárny, kterak je obnažen ve spodní části těla a čile onanuje.

Zatím poslední případ zaznamenali strážci zákona na travnatém břehu Stříbrného jezera v opavské části Kateřinky. Devětačtyřicetiletý Krnovan se zde ukájel před zraky ostatních návštěvníků. Nepřestal dokonce ani když přijela policie. To se už nacházel u místní písečné pláže, byl zcela nahý jen s ručníkem kolem pasu a masturboval. Policisté po chvíli zjistili, že jeho maličkost se podobného přestupku nedopustila poprvé. Za takové chování byl totiž v minulosti už devětkrát odsouzen.

Naposledy Okresním soudem v Bruntále k obecně prospěšným pracím o výměře 300 hodin. Sádrák je pravděpodobně oblíbenou destinací sexuálních exhibistů z Bruntálska. V červnu letošního roku zde totiž policisté zajistili i devětatřicetiletého muže z bruntálského okresu, který se ukájel v zalesněném prostoru u pláže. I u něj šlo o recidivu.

Strážce zákona tak vysoký počet mužů masturbujících na veřejnosti udivil. „Opavští policisté si s největší pravděpodobností nepamatují dobu, kdy by prověřovali a vyšetřovali tolik případů se sexuálním obtěžováním a obnažováním se, jako tomu bylo v červenci a na začátku měsíce srpna tohoto roku,“ popisoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

Kvůli nákaze liščí tasemnicí se v pátek konala ve Slezské nemocnici mimořádná tisková konference. Primář infekčního oddělení Slezské nemocnice Petr Kümpel.
Liščí tasemnice. V Opavě s parazitem bojují čtyři lidé