O tom, že k volbám půjde, byla studentka střední školy rozhodnuta už delší dobu.

„Bavila jsem se o tom doma hlavně s mamkou. Že bych měla ale úplně jasno, komu ten svůj hlas dám, to tvrdit nemůžu. Jednoznačného favorita jsem nenašla. Jaká by měl můj kandidát splňovat kritéria? Nemůže to být žádný hlupák, musí to být osobnost s rozhledem a člověk, který bude naši republiku důstojně reprezentovat a něco jí přinese,“ vyjmenovává mladá slečna požadavky na budoucí hlavu státu.

Prezidentské volby 2018 v Mošnově. Na fotografii prvovolička čerstvě osmnáctiletá Adéla Quardová.Zdroj: Deník / Sonnek PavelJeště den před tím, než odešla vhodit lístek do volební urny, váhala, kterému kandidátovi dá podporu. „Bavili jsme se o tom i ve škole. Studuji třetím rokem frýdecko-místeckou Střední školu gastronomie, oděvnictví a služeb, obor cestovní ruch. Když jsme se o tom bavily s holkami ve škole, shodly jsme se akorát v tom, koho bychom za prezidenta určitě nechtěly. Jinak nám tam ale vyšla jména snad všech dalších kandidátů,“ říká s úsměvem slečna z Mošnova.

Antonín Zelenka, odvolil v pátek v předvečer svých jednadevadesátých narozenin doma ve svém bytě v Opavě. Svůj hlas odevzdal Jiřímu Drahošovi.
Antonín Zelenka zažil všechny naše prezidenty. Jak je hodnotí?
V druhém kole prezidentské volby vyzve Miloše Zemana Jiří Drahoš
V Moravskoslezském kraji vyhrál Zeman, druhý byl Drahoš

V čem má mladá studentka naopak jasno, to je směřování celého státu. Podle ní je načase, aby se do rozhodování o věcech veřejných zapojila více mladší generace. To, jak dodala, samozřejmě znamená i to, že mladí lidé budou více chodit k volbám a volit své kandidáty.

Krátce poté, co včera svůj hlas do volební urny vhodila, se Deníku svěřila se svými pocity.

„Cítila jsem, že už také mám nějakou zodpovědnost. A taky jsem se utvrdila v tom, že pokud nedojde k tomu, že prezidenta budeme mít už po prvním kole, tak chci určitě volit i v kole druhém. A ani v budoucnu si nebudu chtít nechat ujít šanci ovlivnit svým hlasem to, kdo bude zastupovat občany v poslanecké sněmovně, senátu či třeba u nás v Mošnově,“ dodává Adéla Quardová.

Sama už občas přemýšlí o tom, jak bude její život pokračovat po ukončení střední školy. „Asi bych chtěla zůstat v tom svém oboru a pokračovat na vysoké škole,“ říká studentka z Mošnova.

Útok ženy na Miloše Zemana ve volební místnosti
Polonahá aktivistka se vrhla na Zemana. Ochranka jej odvedla, odvolil později