Po čtvrté hodině ranní se tam servali návštěvníci koncertu, kterými byli téměř výhradně Romové. V sále, kde se koncert konal, následně začaly létat vzduchem sklenice (i s obsahem), židle, prostě vše, co bylo zrovna po ruce.

Členové ochranky se sice snažili rozvášněný dav zklidnit, leč marně a jediné, čeho dosáhli, byly židle na jejich zádech.

Do Bezručovy ulice tak za pár minut dorazilo několik policejních aut včetně zásahové jednotky. Ta ale zasahovat nakonec nemusela. „Policisté na základě oznámení přijeli do objektu bývalého kulturního domu v Bohumíně kolem čtvrté hodiny ranní,“ potvrdil mluvčí policie René Černohorský.

Ilustrační snímek.
V Havířově našli mrtvého bezdomovce. Ležel v křoví poblíž náměstí

To se ozývalo na místě ještě plno křiku. Řev utichl, když muži zákona začali zjišťovat, co se vlastně stalo. „Když se policisté začali lidí vyptávat, tak bylo ticho po pěšině. Nikdo nic nevěděl, nikdo nebyl poškozený, nikomu se nic nestalo,“ vysvětloval Černohorský.

Vyšetřovat se bude

Policisté setrvali na místě, dokud se účastníci akce nerozešli. Víc dělat nemohli. „Skutková podstata narušení veřejného pořádku či dalších přestupků nebyla naplněna, protože si nikdo na nic nestěžoval ani nic neoznámil. Nyní ale víme, že na sociálních sítích existuje videozáznam z akce, a tím už se samozřejmě mohou zabývat buď bohumínští policisté nebo karvinští kriminalisté,“ objasnil René Černohorský.

V Orlové v září slavnostně otevřeli nové náměstí i podzemní parkoviště. Stále nefunguje.
Na parkování v podzemí si řidiči v Orlové musejí ještě počkat

Podle místních obyvatel není podobný incident ojedinělý, protože v objektu se konají akce dost často. Soukromý majitel zde pořádá koncerty pravidelně a na ně se sjiždějí Romové z celé Moravy.

Jak to na akci vypadalo, natočil jeden z účastníků (video obsahuje vulgární výrazy)