Meteorologové v neděli dopoledne vydali varování před rozvodněním vodních toků, a to pro Novojičínsko, Frýdecko-Místecko a Karvinsko. Podle předpovědi by měl déšť v noci ustávat. Varování trvá do pondělní 1 hodiny. 

K 1. povodňovému stupni v neděli vpodvečer dosáhla řeka Olše v Jablunkově a v Českém Těšíně. Vzestup hladiny zaznamenaly automatické monitorovací stanice také na Stonávce nad Těrlickou přehradou, na Olši v Dětmarovicích a Věřňovicích, Lučině v Bludovicích, Čeladence v Čeladné, Ostravici v Ostravě a Polančici v Polance. 

Ze svého koryta se pak v noci z neděle na pondělí vylila řeka Petrůvka, která zaplavila silnici a pole v Dolních Markovicích. „Řeka se mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní rozlila u zdejšího kostela a zhruba 
30 centimetrů vody zaplavilo silnici a pole. Nad ránem však hladina řeky začala kulminovat a zhruba v 7 hodin už bylo vše průjezdné,“ informoval velitel Sboru dobrovolných hasičů Dolní Marklovice Tomáš Klenk.

Aktuální informace o stavu vodních toků najdete ZDE

Předpověď a varování:
Na zvlněném frontálním rozhraní ležícím jihovýchodně od našeho území se vytvoří tlaková níže, která bude postupovat přes Slovensko k severu. V oblasti Beskyd bude během dnešního odpoledne a večera trvale a vydatně pršet, srážkové úhrny dosáhnou 30 až 50 mm. Během noci na pondělí (18. 9.) déšť postupně ustane. Na menších tocích odvodňujících Beskydy není vyloučeno krátkodobé dosažení 1. SPA. Doporučení ke zmírnění následků jevů: Při silném dešti dostatečně snížit rychlost jízdy autem, nebezpečí aquaplaningu. Při průtoku vody přes komunikace či jejich zatopení nevjíždět do vody, pozor na podemletí krajnic a mostů.

Dny NATO v Ostravě na letišti v Mošnově. Přehlídka jízdní a pořádkové policie
Letecké ukázky Dnů NATO zhatilo počasí. Proletěli jen Slováci s A319 a TU154