„Hasiči museli opatrně vyprostit zraněného řidiče fabie z jeho místa pomocí hydraulických rozpínacích kleští a zraněnou ženu ze zadního sedadla na páteřní desce. Týmu zdravotnické záchranné služby s nimi předali také dalšího spolujezdce, který ale patrně vyvázl bez zranění – školáka. V Octavii se zranily dvě osoby středního věku a také byly předány ZZS MSK,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Řidič fabie byl přepraven do nemocnice vrtulníkem leteckých záchranářů.

Na silnici I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Bílou se za posledních deset let staly desítky tragických nehod, při kterých zemřelo podle policejních statistik jednatřicet lidí. Šestnácti z nich se stala osudnou jízda a srážka s jedoucím vozidlem.

Mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí je silnice čtyřproudá, středová svodidla tam ale chybí a v nejbližší době se na tom nic nezmění. Zvýšit bezpečnost pomáhají optické zpomalovací pruhy u křižovatek, kde mají řidiči také snížit rychlost z povolených 90 kilometrů v hodině. A například před srážkou se zvěří, které bývaly na této silnici relativně časté a měly i vážné následky, od loňska chrání nové oplocení a protihlukové stěny. Od Ostravice až do Bílé se pak cesta zužuje na dva pruhy.

Další nehoda na silnici I/56 se stala v pondělí odpoledne v lokalitě na Letné ve Frýdku-Místku. Dopravu tam komplikovala nehoda motocyklisty a auta. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policisté, kteří usměrňovali dopravu do jednoho pruhu v obou směrech jízdy. V místě se tvořily kolony. Jak řekl Deníku mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl, čtyřiačtyřicetiletý motocyklista utrpěl poranění horní a dolní končetiny lehčího rázu. Po ošetření posádkou rychlé zdravotnické pomoci byl předán na centrální příjem nemocných ve frýdecko-místecké nemocnici.

Nehoda na silnici I/56.  Foto:  facebook
Motocyklista se v Místku zranil při střetu s autem na výpadovce na Frýdlant