Bomba byla na policejní tísňové lince 158 nahlášena po 20. hodině. „Policie neprodleně nařídila ukončit výrobu a všechny zaměstnance, zhruba jeden tisíc lidí, vyvést mimo areál závodu. Šetření ukázalo, že se jednalo o planý poplach, takže navazující noční směna proběhla bez komplikací. Výroba byla přerušena na dvě hodiny. Případ je v šetření Policie ČR a společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech nebude poskytovat žádné informace nad rámec tohoto sdělení,“ uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Policisté potvrdili, že přijali oznámení o uložení nástražného výbušného systému. "Po zhruba jedné hodině od přijetí oznámení se podařilo vypátrat a zadržet podezřelého muže (1978) z Karvinska, který toto oznámení učinil," upřesnila policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Anonym odhalen do hodiny

Do šedesáti minut po oznámení byl muž, který vyhrožoval bombou, v policejních poutech,byť se snažil prchnout. 

"Lokalizace hovoru vyhodnotila karvinskou městskou část Nové Město. Nato policisté oddělení hlídkové služby okamžitě začali propátrávat herny, bary a veřejné prostranství. Po získaných informacích se dostali až k místu pobytu možné podezřelé osoby. Takticky zajistili byt podezřelého. Před zadržením se muž snažil utéct, ale policisté oddělení hlídkové služby ho zadrželi. Policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 40letému muži z Karviné a obvinil ho ze spáchání přečinu šíření poplašené zprávy. Za vinu je mu kladeno, že 13. února anonymně zavolal na tíšňovou linku 158 a řekl: „Za pět minut bouchne a to ve firmě Hyndai.“ Z firemních objektů muselo být evakuováno zhruba 2 500 zaměstnanců," informovala ve čtvrtek k případu policejní mluvčí Zlůatuše Viačková. 

V Třinci došlo k vážné hromadné dopravní nehodě.
Kamion u Třince způsobil hromadnou nehodu, při které zničil 6 osobních aut