Tento příběh se začal psát na sklonku loňského roku, kdy poškozený nahlásil, že mu někdo ukradl automobil značky Opel Zafira. Auto za 60 tisíc korun mu měl zloděj odcizit v závěru měsíce prosince v Havířově.

Jak se vozidlo dostalo na Novojičínsko? To bude nyní vysvětlovat čtyřiatřicetiletý muž, kterého v polovině ledna zadrželi novojičínští policisté. Na základě získaných indicií se jim podařilo zajistit i hledané vozidlo, a to ve chvíli, kdy jej podezřelý recidivista řídil. „Policisté již věděli, že se odcizené vozidlo pohybuje v okrese Nový Jičín, a měli zjištěného i možného podezřelého. Cílem bylo zajistit jak vozidlo, tak i jeho současného uživatele, podezřelého z krádeže. A to se podařilo," shrnul nedávnou policejní akci Petr Gřes, okresní policejní mluvčí.

Muž ve své výpovědi uvedl, že opela zakoupil za deset tisíc korun od nějaké ženy z Havířova. I když se mu prý později zdálo, že by mohlo být kradené, přesto ho nadále užíval.

Policisté mu jeho historku neuvěřili a před pár dny mu bylo sděleno obvinění ze spáchání přečinu podílnictví.

Pro policisty totiž nebyl žádným nováčkem. „Podezřelý muž má ve svém rejstříku trestů již několik záznamů, od přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky až po zločin násilí na úřední osobě, s pravomocným odsouzením na zkušební dobu tří let," dodal Petr Gřes s tím, že jaký trest dostane nyní, je na rozhodnutí soudu.