Vše se mělo odehrát v jednom z domů v Ostravě-Zábřehu v pondělí 7. června 2021 v odpoledních hodinách.

Dva poškození muži (28 a 37 let) přišli za kamarádem na návštěvu a chtěli si domluvit brigádu. Jejich návštěvu však vyrušili oba pachatelé, kteří měli bydlet ve stejném domě jako jejich kamarád. Začali se s majitelem bytu dohadovat, až nakonec jejich hádka vygradovala.

Dva recidivisté škodili nejenom v Havířově.
Havířovští recidivisté kradli jako straky. Oba si na soud počkají ve vazbě

Vecpali se rovnou do bytu a dožadovali se jízdního kola, které ale nepatřilo majiteli bytu, nýbrž jednomu z mužů, který na kole na návštěvu přijel. Jeden z překvapených mužů (37 let) chtěl po tomto incidentu z bytu odejít, což se zřejmě oněm výtečníkům nelíbilo, a tak ho na schodišti zadrželi a zničehonic se na něm dožadovali dávky pervitinu.

Překvapený muž jim řekl, že žádný nemá. Následně ho oba gauneři přiměli sejít s nimi do sklepa, kde mu sebrali peníze. 

Klekni si a ukliď sklep

„Zřejmě nejhorší hodinu svého života zažil poškozený muž ve chvíli, kdy se stal obětí vydírání. Pachatelé ho měli posadit na lavičku ve sklepě a různými předměty ho začít mučit. Podle výpovědi se měl poškozený muž svléct a uklidit celý sklep. Ohrožovali jej prý ostrým předmětem a vyhrožovali mu, že pro ně začne krást a bude jejich otrok,“ popisovala policejní mluvčí Eva Michalíková bizarní situaci, odehrávající se v přítmí ostravského věžáku.

Zlodějka se během několika týdnů na různých místech v Karviné dopouštěla krádeží. Do objektů se dostávala násilím.
Mladá zlodějka řádila v Karviné. Brala vše a ničila. Už je ve vazbě

V samotném závěru ho měli donutit kleknout si a přísahat, že nikomu nic neřekne a také, že nebude volat policii. Nakonec vyděšeného muže ze zajetí ve sklepě propustili.

Ten celý v šoku zkontaktoval kamarády a vylíčil jim, co zrovna prožil. Po naléhání přátel nakonec celou událost oznámil na linku 158.

„Po přijatém oznámení začali policisté po podezřelých mužích pátrat a během krátké doby je zadrželi. Kriminalisté na místě zajistili stopy, které se budou nyní vyhodnocovat. Komisař na oba muže podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě prokázání viny hrozí obviněným až desetileté vězení,“ upozornila Michalíková. Holt si budou oba obvinění pamatovat, že vydírání není žádná „sranda“.