Z šetření nakonec vzešla opilá řidička jako viník nehody. Při orientační zkoušce na alkohol provedené na místě, měla v dechu více než tři promile. Škoda na obou autech byla dohromady překročila 100 tisíc korun.

„Kárný senát schválil ve věci dohodu o vině a kárném opatření, kdy byla uznána vinnou a senát jí uložil opatření v podobě snížení platu o 20 procent na 10 měsíců,“ potvrdila Deníku mluvčí NSS Sylva Dostálová.

Ilustrační foto
Státní zástupkyně Tittková bourala v Ostravě opilá. Málem zabila jinou řidičku

To ale není jediný trest, který státní zástupkyni za tento trestný čin zřejmě čeká. Za řízení pod vlivem návykové látky jí hrozí šest měsíců až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Hlavní líčení má začít v únoru.

Do vynesení rozsudku v této trestní věci je také přerušeno další kárné řízení. Žalobu podal vrchní státní zástupce v Olomouci.

Zmiňovaná státní zástupkyně už pod vlivem alkoholu havarovala jednou, v roce 2004. Tehdy přímo před budovou zastupitelství v centru Ostravy zlomila dopravní značku a narazila do dvou zaparkovaných služebních vozů policie.

Také tehdy u ní dechovou zkouškou zjistili okolo tří promile alkoholu. To podle odborníků u ženy odpovídá vypití dvou litrů vína nebo devíti dvanáctistupňových piv či půl litru tvrdého alkoholu. Tittková se tehdy hájila tím, že požila pouze léky a neřídila opilá. Kárný senát jí tehdy potrestal finančně – na půl roku přišla o pětadvacet procent platu.