Maskovaný muž s kapucí na hlavě měl do květinářství na Janáčkově ulici vejít za denního světla, krátce před 14. hodinou. „Po vstupu do provozovny začal na prodavačku křičet Naval peníze a v ruce přitom držel nůž," přiblížil novojičínský policejní mluvčí Petr Směták.

V obavě o život žena lupiči pokladnu otevřela, ten po lehkém nabytí hotovosti ve výši zhruba sedmi tisíc korun z obchodu utekl a vydal se směrem k nedalekým kolejím.

Podle informací policie je hledaný pachatel vysoký nejméně 180 centimetrů, štíhlé postavy a má světlou pleť. Jednat by se dokonce mohlo o někoho z místních nebo z okolí města. „Podle hlasu se jednalo asi o třicetiletého muže, který mluvil místním dialektem bez přízvuku," doplnil policejní mluvčí.

V době přepadení měl lupič na sobě černou bundu do pasu a mikinu, tmavé kalhoty s většími kapsami na bocích, maskoval se do kapuce a obličej měl zahalený do starého látkového šátku tmavě vínové barvy. Obutý byl do tmavých vyšších kotníkových bot a na rukou měl látkové rukavice rovněž tmavé barvy.

Policisté žádají kolemjdoucí a další občany, kteří se na uvedeném místě v pátek zdržovali, nebo mají k případu jakékoliv poznatky či informace, aby je sdělili buď osobně na kterékoliv oddělení Policie ČR, nebo na telefonní čísla 974 735 462, 974 735 328, popřípadě na linku 158.