K dopravní nehodě policisté vyjížděli krátce před půlnocí do ulice Sokolovská. Hokejový fanoušek mířil od obce Dobešov do centra Oder, kde bydlí. Tam však už nedojel. „V zatáčce vjel mimo silnici, kde narazil do brány vjezdu k rodinnému domu, který poškodil. Nakonec auto ještě poškodilo plot a vyvrátilo orientační kovový sloupek Severomoravských vodovodů a kanalizací," popsal událost novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Mladík nic nezapíral, což by asi nemělo ani příliš cenu. Na místě spolujezdce se mu ještě kutálely prázdné láhve od piva a výsledek dechové zkoušky také mluvil za vše. „Oderští policisté, kteří byli na místě první, mu naměřili 2,05 promile, následná zkouška byla s výsledkem 2,21 promile," upřesnil Zbyněk Tomšík. Pochopení proč pil u policistů zřejmě našel, ale proč usedl za volant už ne. „Policistům uvedl, že oslavoval vítězství našich hokejistů," poznamenal mluvčí.

Muž přišel na místě o řidičský průkaz a bylo proti němu zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to nezodpovědnému fanouškovi hrozí v krajním případě i tříleté vězení.