V nočních hodinách naháněli motorkáře, který za jízdy vytratil svého spolujezdce. Jeho osud mu byl lhostejný a ujížděl dál.

Kličkujícího motocyklistu se spolujezdcem zpozorovali novojičínští policisté při noční hlídkové službě v ulici Sokolovské v Novém Jičíně. Snažili se jej zastavit, ale řidič motorky naopak přidal.

„Při projíždění kruhového objezdu v ulici Riegrova najel v nepřiměřené rychlosti na jeho vyvýšenou část a svého spolujezdce, který se neudržel, vytratil. Po samotném pádu pokračoval ve zběsilé rychlé jízdě dál, aniž by zastavil a poskytl mu pomoc," popsal netradiční nehodu okresní policejní mluvčí Petr Gřes.

Jeden z policistů ihned vystoupil z auta a shozenému spolujezdci poskytl nezbytnou první pomoc.

Motorkář pokračoval ve své šílené jízdě dál, stíhán policejním vozem se zapnutými majáky, a to směrem na Libhošť a poté do Šenova u Nového Jičína. Zde přejel potok po úzké lávce, kudy se automobilem nedalo projet, a policistovi ujel.

„V průběhu jeho jízdy došlo k několika kolizním situacím, naštěstí bez zranění či škod na zdraví a majetku," sdělil dále Petr Gřes.

Osmatřicetiletému spolujezdci, který „vystoupil" na kruhovém objezdu, poskytli policisté první pomoc bez nutnosti lékařského ošetření. Dechovou zkouškou u něj zjistili více jak 2 promile alkoholu a následně po něm požadovali vysvětlení k celé události, řidiči i motocyklu.

„V ujíždějícím řidiči byl následně ztotožněn pětatřicetiletý muž ze Suchdolu nad Odrou, s platným řidičským oprávněním. K celé události se však odmítl vyjádřit, využil svého práva nevypovídat. Projednání jeho protiprávního jednání i výši trestu určí příslušný správní orgán v přestupkovém řízení," dodal policejní mluvčí.