Po činu jí sundal šperky, vysvlékl a tělo hodil do odpadní jímky na vedlejším pozemku.

Když se po ženě (42 let) začali shánět příbuzní, oznámil policii její zmizení. Policisté prověřovali několik verzi. Podle jedné z nich žena odcestovala do Čech za známými. Po týdenním pátrání ji však našli v jímce. Následovalo zatčení manžela.

Počítač, alkohol

Podle státního zástupce březnovou tragédií vyvrcholily dlouhodobé rodinné spory. Žena svému muži v osudnou chvíli údajně oznámila, že odejde k příteli do Čech. Také mu řekla, že kvůli dluhům přijde o střechu nad hlavou.

V tomto domě došlo vloni v březnu k rodinné tragédii.

„Nemělo k tomu dojít," prohlásil v úterý před soudem dosud netrestaný Číž, podle kterého se manželka v posledních letech výrazně změnila. Několikrát navštívili poradnu, krize však pokračovala. Číž prohlásil, že jeho žena občas popíjela alkohol. Zlom nastal ve chvíli, kdy začala vysedávat u počítače. „Nestarala se o domácnost. Přišla z práce, pojedla a sedla k počítači, u kterého zůstala až do chvíle, než šla spát," řekl Číž.

Číž se prý snažil řešit její popíjení alkoholu. „Byla dost často opilá. Když se napila, byla agresivnější a vyčítala mi různé věci. Alkohol jsem schovával pod zámek, aby k němu neměla přístup. Pak se uklidnila," vypověděl Číž.

Manželka mu údajně způsobila i další problémy. Jednoho dne mu přišlo exekuční rozhodnutí týkající se srážek ze mzdy. „Byl to dluh 209 tisíc korun. Nevěděl jsem, o co šlo. Zeptal jsem se manželky. Tvrdila mi, že to jsou dluhy její kamarádky. Ve skutečnosti to ale byly její dluhy. Jak ale vznikly, nevím. Strhávali mi to ze mzdy," dodal Číž.

Místo, kde bylo tělo nalezeno.

Hádka

V noci z 16. na 17. března se znovu pohádali. Žena mu oznámila, že odchází k příteli. „Vím, že si přes počítač s někým dopisovala. Hráli hry, pak byli v kontaktu přes facebook," řekl Číž, který ženu udeřil do obličeje. „Zatmělo se mi před očima. Praštil jsem ji. Nevím, jestli to bylo pěstí nebo otevřenou dlaní. Ani nevím, zda šlo o jednu či více ran. Pak jsem ji začal škrtit," dodal Číž s tím, že nikdy předtím manželku nenapadl. „Ona mi jednou dala pár facek," uvedl Číž.

Po činu ženě sundal náušnice a prsteny. Vysvlékl ji a tělo hodil do žumpy na vedlejším pozemku. „Zpanikařil jsem. Po návratu jsem vzal hadru a podlahu setřel od krve. Potom jsem si lehl. Nemohl jsem ale spát. Přemýšlel jsem, co dál. Napadlo mě, že řeknu, že manželka odcestovala," vypověděl Číž, kterému hrozí až osmnáct let vězení. Rozsudek by mohl padnout ve čtvrtek.