Nezvyklým způsobem zachránil své peníze dvaatřicetiletý muž z Kopřivnice, kterého v Ostravě přepadli čtyři lidé. Když pochopil, že se nedokáže ubránit, vytáhl bankovky a strčil si je do pusy. Lupičům se pak i přes veškerou snahu nepodařilo k hotovosti ukryté v „ústním trezoru“ dostat.

Muže přepadli v nemocnici

K incidentu došlo v těchto dnech ve vestibulu jedné z ostravských nemocnic. Útočníky byli tři muži (23, 25 a 28 let) a dvaadvacetiletá žena z Ostravy. Vše začalo hádkou, která přerostla v potyčku a nakonec v loupež. „Zvláště žena byla při fyzickém útoku značně aktivní. Několikrát poškozeného kopla a udeřila. Ostatní jí pak pomohli muže svalit na zem. Při tom po něm požadovali finanční hotovost. Když dotyčný cítil, že se mu útočníci z kapsy snaží vytáhnout finanční hotovost, neváhal a obnos si strčil do úst. Útok pokračoval až do příjezdu policejní hlídky, kterou zavolala osmapadesátiletá svědkyně,“ popsal situaci ostravský policista Petr Svoboda. Ochránci zákona na místě všechny násilníky zatkli.

Napadený muž naštěstí neutrpěl žádná vážnější zranění, zachránil také své peníze. Na ženu a jednoho z mužů policisté podali návrh na vzetí do vazby. Zbylí dva útočníci jsou vyšetřovaní na svobodě.

Jsou obviněni z trestných činů loupeže a výtržnictví. Hrozí jim až deset let vězení.