Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že muž ve značně podnapilém řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Octavia. „Tuto skutečnost zjistili strážníci Městské policie Nový Jičín a následně také příslušníci přivolané policejní hlídky z novojičínského obvodního oddělení,“ sdělil René Černohorský a dodal, že událost se stala nedlouho před 20. hodinu 6. července.

Byl to boj! Vyčerpaného pejska Artura vytáhli v Havířově z kanalizace až hasiči.
Byl to boj! Trpícího pejska Artura vytáhli v Havířově z kanalizace až hasiči

„Muž řídil svůj osobní automobil v ulicích Nádražní, Dvořákova, Máchova, Zborovská a Sokolovská v Novém Jičíně. V ulici Sokolovské chvíli z vozu vystoupil, následně však opět zasedl za volant a couval. Po ujetí pár metrů ho zastavili přítomní strážníci,“ pokračoval policejní mluvčí s tím, že po příjezdu policistů na místo se řidič podrobil dechovým zkouškám, při nichž mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,2 promile alkoholu v dechu.

„Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, avšak neustále tvrdil, že vozidlem přijel na ulici Sokolovskou k autobusovému nádraží střízlivý a napil se alkoholu až tam. Řidičský průkaz policisté muži nezadrželi, neboť jej nepředložil. Na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického krve.

Lampiony štěstí se ve Frenštátě pod Radhoštěm nebudou smět používat. Foto: archiv Deníku
Frenštát zakázal lampiony štěstí, vyhláška je prý ale zbytečná a bezzubá

Policisté muži zakázali řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí,“ doplnil René Černohorský s tím, že novojičínští policisté již zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.