Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) občas řeší velmi zajímavé záležitosti. Nedávno například novojičínské pracoviště ÚZSVM odvedlo na zvláštní účet Ministerstva spravedlnosti na pomoc obětem trestných činů peněžní prostředky ve výši 435 korun.

Policie. Ilustrační foto.
Dvouhodinová pátrací akce po seniorce byla úspěšná

"Peníze získal ÚZSVM prodejem několika kusů nářadí v elektronickém aukčním systému, které získal na základě pravomocných rozsudků vydaných v trestním řízení Okresním soudem v Novém Jičíně. Konkrétně se jednalo o gumovou paličku, kovové páčidlo, pákové štípací kleště a železný hasák, které byly použity při páchání trestné činnosti," stojí na webových stránkách úřadu.

Zmíněné trestné činnosti se dopouštěli tři muži, kteří s uvedenými předměty vykrádali v letních měsících roku 2018 benzinové stanice na území okresů Nový Jičín, Karviná, Opava a Frýdek-Místek. Z čerpacích stanic si odnesli doutníky a cigarety, alkoholické a nealkoholické nápoje a stírací losy v celkové hodnotě přesahující 800 tisíc korun. Soud uložil mužům nepodmíněné tresty odnětí svobody ve věznici s ostrahou, k tomu také povinnost způsobenou škodu společně uhradit.

Zabavené předměty obdržel ÚZSVM, který je nabídl do aukce. Přihlásil se a vyhrál muž z Ostravy, který si nářadí osobně převzal na pracovišti v Novém Jičíně.

Policie. Ilustrační foto.
Myslivec v Bohušově nešťastně střelil do zad kolegu výstřelem z kulovnice
Modré světlo, které mobily či tablety vyzařují, má pro mozek varující účinek a potlačuje produkci hormonu melatoninu.
Existuje dvanáct zabijáků spánku. Patří mezi ně i horká koupel