„Neznámý použil osvědčenou historku, kterou používají podvodníci v podobných případech, a tvrdil důchodci, že pro něj má přeplatek za elektrickou energii," uvedl novojičínský okresní policejní mluvčí Petr Gřes.

Důchodce muže pozval do bytu, až po jeho odchodu zjistil, že je chudší o sto tisíc korun. Proto hned zavolal policii. Policisté ze Studénky zakrátko zadrželi v blízkosti automobil se třemi osobami. Jednalo se o Škodu Octavii stříbrné barvy se sedmatřicetiletým řidičem cizí státní příslušnosti a dvěma ženami ve věku 42 a 33 let, všichni s trvalým pobytem v Ostravě. „Podezřelý muž se shodoval s uvedeným popisem od okradeného. Z důvodu podezření a řádného zjištění věci skončil v policejní cele," doplnil Petr Gřes.

Policisté zajistili důkazy z místa činu a provedli prvotní úkony. „Peníze však již podezřelí u sebe neměli. Po provedených úkonech jsme je propustili. Nicméně ve vyšetřování nadále pokračujeme," uzavřel novojičínský policejní mluvčí s tím, že se v tomto případě nejednalo o žádné začátečníky.

V minulosti již podle něj byli z podobného podvodného jednání a krádeže všichni podezřelí.