Obavy majitelů taxislužby ve Frenštátě pod Radhoštěm se potvrdily. Za krádeží registračních značek na přání byl skutečně konkurenční boj.

Jak už Deník informoval, událost se stala v noci na středu 17. února, kdy poškozený majitel vozidel taxi oznámil policistům, že mu někdo odcizil registrační značky VIP TAXI1 a VIP TAXI 2 vyhotovené na přání.

Značky zmizely ze zaparkovaných automobilů v ulici Závodí.

„Jejich odcizením a poškozením laku automobilů majiteli tehdy neznámý pachatel způsobil škodu ve výši více než dvacet tisíc korun," řekl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Firma dokonce za informace, které by vedly k dopadení pachatelů a navrácení značek, vyhlásila odměnu ve výši 50 tisíc korun. A to především proto, aby se jim ukradené značky vrátily, protože úřady už jim nové se stejným textem znovu nevydají.

„Poté, co mi přišla výhružná SMS, že se místní taxikáři domlouvají, že mi něco udělají s auty, tak mi ráno někdo ukradl dobře přinýtované SPZ na přání na dvou autech," uvedl těsně po krádeži na sociální síti spolumajitel taxislužby Lukáš Hilšer, jenž společnost vlastní se skokanem na lyžích Jakubem Jandou.

Spadla klec

Policistům se pachatele po necelých dvou měsících podařilo vypátrat. Podle dosud zjištěných skutečností šlo o konkurenční boj taxikářů. „V současné době mají sdělené obvinění dva muži ve věku 38 a 23 let. Mladší z nich, jenž byl několikrát trestně stíhaný, je odcizil na přání staršího. Dostal za ně malý finanční obnos," informoval včera o vyřešení případu Petr Gřes.

Značky měl muž údajně ukrást proto, aby poškozený dočasně uvolnil pozici na trhu taxislužeb. Tím však celý případ nekončí. Oběma aktérům již bylo sděleno obvinění. „Starší z mužů, který krádež zosnoval, je obviněn ze spáchání účastenství ve formě organizátorství k přečinu krádež a mladší z přečinu krádež," doplnil policejní mluvčí s tím, že ukradené značky pachatelé majitelům nevrátili. „Řekli, že je někde zahodili," uzavřel případ Petr Gřes.

Značky netáhnou

Značky na přání začali úředníci vydávat majitelům vozidel na začátku letošního roku. Lidé na Novojičínsku však o ně neměli velký zájem. Jedna tabulka totiž stojí pět tisíc korun. Tato krádež byla prvním případem odcizení registrační značky na přání na Novojičínsku.