Podle zjištěných informací policie za nehodu mohla řidička jedoucí ve žlutém vozidle Škoda Felicia ze směru od Frenštátu pod Radhoštěm směrem k silnici číslo I/58, která při průjezdu křižovatkou nedala zprava přednost cyklistovi na kole značky Duratec.

„Neustanovená řidička přední částí svého vozidla narazila do cyklisty, který po střetu i s jízdním kolem upadl před vozidlo na komunikaci. Řidička ihned zastavila a se spolujedoucím začali cyklistovi pomáhat,“ popsal nehodu Petr Směták, mluvčí novojičínské policie.



Přestože v první chvíli nechtěl cyklista celou záležitost řešit a posádka vozidla tak z místa nehody odjela, nakonec se přece jen obrátil na policii. Zjistil totiž, že během karambolu došlo k poškození jeho bicyklu a navíc se začal potýkat se zdravotními potížemi, konkrétně s bolestí na hrudníku.

„Z tohoto důvodu dopravní nehodu oznámil na policii a následně byl z místa převezen vozidlem záchranné služby do nemocnice v Novém Jičíně,“ dodal policejní mluvčí s žádostí, ať se případní svědci nehody obrátí s informacemi na kterékoli oddělení Policie ČR anebo ať volají na telefonní číslo 974 735 584, popřípadě na linku 158. (ire)