Policisté u něj při prohlídce našli tři šroubováky, dva zhruba dvoumetrové voskované provázky i páčidlo. „Pachatel byl velmi zručný,“ konstatovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že při vyšetřování vyšlo najevo, že se vloupal do devatenácti automobilů v městské části Ostrava-Poruba. Zajímal se mimo jiné o vozy odstavené u fakultní nemocnice. Proto policisté zvolili krycí název Fakultka.

Muž se „činil“ od konce loňského roku do těchto dnů. Výtečník policistům řekl, že si vybíral především dodávky, ve kterých očekával bohatý lup. Nepohrdl však ani ostatními typy automobilů. U vozů rozbíjel boční skla, páčil zámky, používal i další metody. Bral vše, co se dalo zpeněžit. Tradiční kořistí byla autorádia, jeho pozornosti však neušly ani tašky s nákupy, mobilní telefony, batohy, platební karty, peněženky, fotoaparáty a další věci. Celková škoda činí téměř osmdesát tisíc korun.

Kromě toho vykradl i tři prodejny, do kterých se dostal po rozbití výlohy. Svou návštěvou „poctil“ i vysokou školu, v níž vzal dva LCD monitory.
Muž, který byl již v minulosti odsouzen, čelí obvinění z trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a neoprávněného držení platební karty. Hrozí mu až tři roky vězení.

Během posledních dnů je to již druhý úspěch ostravských policistů, kteří v městské části Ostrava-Poruba šlapou na paty vykrádačům aut a dalším zlodějům. Dopadnout se jim podařilo pětadvacetiletého mladíka, který si na své konto připsal šestnáct zločinů, především vloupání do vozidel. Způsobil škodu za více než půl milionu korun. Při zadržení se snažil vydávat za svého bratra, policisté však podvod záhy odhalili.