Církevní majetek se již několikrát stal středem zájmu zlodějů. Pro sošku Panny Marie zamířil neznámý pachatel také do kapličky u kostela v Lubině, místní části Kopřivnice.

Podle slov novojičínského okresního policejního mluvčího, Zbyňka Tomšíka, ukradl dotyčný malovanou dřevěnou sošku o výšce 1,3 metru.

„Je pravděpodobné, že pachatel přijel k místu krádeže dopravním prostředkem, se kterým odcizenou sošku odvezl,“ dodal Tomšík s tím, že předběžnou škodu vyčíslila poškozená organizace na dvanáct tisíc korun. Policisté nyní po pachateli krádeže i odcizené sošce pátrají.

Nekalým způsobem si chtěl zřejmě polepšit také čtyřicetiletý muž z Oder. Ten je naopak podezřelý z trestného činu podvod. Pod lupu si jej tak vzali oderští policisté. Podezřelý muž měl v době od konce února do konce června roku 2006 odebrat ve čtyřech případech stavební materiál v jedné oderské prodejně stavebnin v celkové hodnotě přes 163 tisíc korun.

Za tento materiál však do současné doby nezaplatil.

„Krajský soud v Ostravě udělil muži platební rozkaz, který mu ukládá uhradit vzniklý dluh, který si však podezřelý neplní,“ uvedl policejní mluvčí Tomšík a doplnil, že trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.