Byla to soukromá akce, kterou v restauraci na Fojtství v Šenově u Nového Jičína pořádal jako uzavřenou společnost bývalý šenovský starosta Vladimír Demeter a asi desítka jeho přátel. Přišlo asi 190 lidí. „O půlnoci jsme začali vyhlašovat tombolu, což trvalo tak do jedné hodiny ráno. Pak už někteří lidi odcházeli. Ti, co šli kolem čtvrt na dvě, ještě odjeli. Po půl druhé přišla kamarádka, že pět aut, která parkovala na Malé straně, protože před restaurací už nebylo místo, má propíchané pneumatiky,“ připomněl průběh noci spoluorganizátor akce Zdeněk Palkovič, jehož auto rovněž přišlo k úhoně.

Organizátoři informaci o propíchaných pneumatikách vyhlásili v sále a pro jistotu zavolali Policii ČR. „Policajti později přišli s tím, že aut není pět, ale jedenáct. Poškozených totiž bylo dalších šest aut před hospodou,“ pokračoval Palkovič. Kromě propíchaných pneumatik měla některá auta poškrábaný lak. „Takže to vlastně schytali hosté, servírky, a dokonce i kapela z Jasénky měla propíchlé pneumatiky na dvou autech. Hodně nás mrzí, že teď tady v Šenově vypadáme všichni jako pitomci. Protože to vrhá hlavně špatné světlo na obec. A je to svým způsobem i poškození jména té restaurace. Nevím, jestli bych s někým jel tam, kde někdo propíchal kola na autech a poškodil je,“ poznamenal Palkovič, jenž neví, zda se jednalo o obyčejnou klukovinu, nebo za tím stálo něco jiného. To, že v Šenově u Nového jičína proti sobě stojí dva nesmiřitelné tábory, je totiž veřejně známá věc. „Netuším, jestli to má nějaký politický podtext, nebo jestli to bylo proto, že na obecní bál přišlo asi sedmdesát lidí a my jsme už museli kvůli plné kapacitě sálu odmítat. Nevím. Jsou to samozřejmě spekulace. Pokud to klukovina není a je to něco osobního, je to velmi ubohé a asi někomu došly argumenty. V každém případě si myslím, že to muselo být více lidí. Podle mě někdo musel hlídat, jestli někdo nevychází z hospody,“ přemýšlel nahlas Palkovič.

Ples nakonec skončil až nad ránem. Prvotní vztek většinou všechny opustil, takže se šli dál bavit. „Akorát to přezouvání, které trvalo asi hodinu, bylo v tom mrazu docela kruté. Ale tak jsme si řekli, že příští rok ve stejnou dobu uděláme stejnou akci pod názvem Gumárenský ples. A jedním z darů bude pneumatika,“ zakončil s úsměvem Palkovič.