Při jednom z „tahů“ podle státní zástupkyně přepadl člověka, po kterém chtěl peníze. Hrozil mu trest od dvou do deseti let. Ve středu si u Okresního soudu v Ostravě vyslechl rozsudek.

Richard Krajčo, na Stezce Valašce se stal v sobotu 19. června 2021 pátou celebritou na tamním chodníku slávy.
Krajčo na Pustevnách pro Deník. V covidu se učil vařit, praní nechává ženě

Mlha

Mladík prohlásil, že se osudného dne vrátil z Německa, kde pracoval. Cestou se stavil na Stodolní ulici. Kolik barů navštívil a kolik toho vypil, nevěděl. „Nic z toho si nepamatuji,“ prohlásil. Rozhodně však nešlo o malé množství. Když se druhý den probudil, netušil, kdy a jak se dostal do postele. Žádný incident si nevybavil.

Státní zástupkyně tvrdí, že se nad ránem dostal do konfliktu s neznámým mužem, kterého vyzval, aby šel k němu. Když dotyčný pokračoval v chůzi, chytil jej za bundu a odhodil na betonovou plochu. Když se napadený postavil, mladík mu přikázal vyndat peníze.

Oběť předstírala, že po kapsách hledá hotovost, pak v nestřeženém okamžiku utekla. O několik dnů později policie zveřejnila kamerové záznamy. Někteří lidé Dominika G. poznali. Obhajoba nejprve tvrdila, že záběry nejsou zcela průkazné, navíc chyběl motiv. Dominik G. měl u sebe větší množství peněz a nepotřeboval někoho oloupit. Přesto zaslal přepadenému muži omluvný dopis.

Utkání 11. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905, 11. prosince 2020 v Ostravě. Červenou kartu dostává hráč Tomáš Necid z Bohemians.
Živo na Bazalech: velikáni v hledáčku! Baník se zajímá o Necida. A co „Kobra“?

Přiznání a trest

Ve středu se obžalovaný u soudu nečekaně ke všemu přiznal a učinil takzvané prohlášení viny. Kvůli alkoholu byly u něj v době činu podstatně sníženy rozpoznávací schopnosti, ovládací schopnosti pak zcela vymizely.

Soud konstatoval, že se vlastním přičiněním přivedl do stavu nepříčetnosti. Nakonec jej uznal vinným z opilství a vyměřil mu dvouletý trest s odkladem na zkušební osmnáctiměsíční lhůtu. Verdikt je pravomocný.

Celkem jedenáct aut především v centru města měl vyloupit dvaačtyřicetiletý muž, kterého zadrželi Kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Ostrava.
Zloděj v Ostravě vyloupil jedenáct aut. Podívejte, jak po akci prchal pryč

Jako oběť

Dominik G. figuroval i v jiném případu, kterým se letos zabýval Krajský soud v Ostravě. Vystupoval jako oběť brutálního útoku ve Stodolní ulici. Předloni v červnu se dostal do konfliktu se šestadvacetiletým mužem, který měl poznámky k jeho přítelkyni. Po výměně názorů útočník Dominika G. povalil na zem, vzápětí mu naskočil na hlavu. Vše zachytily kamery.

„Silně ho oběma rukama strčil. Poškozený okamžitě padá na záda a leží na zemi. Je úplně zpacifikován. Mírně zvedá hlavu. Obžalovaný okamžitě k němu přistupuje. Vyskakuje oběma nohama. Je ve vzduchu. Velice razantně ho nohou, kterou propíná, zasáhne do hlavy. Vzniká závažný komplex zranění. Útok byl veden cíleně, značnou silou,“ konstatoval soud, který násilníkovi za pokus o vraždu vyměřil jedenáct let žaláře.