Poučný případ týkající se partnerských hádek uzavřel Vrchní soud v Olomouci. V rámci odvolacího řízení potvrdil sedmiletý trest muži (38 let) z Bílovce, který nezvládl stresovou situaci při řízení vozidla. Po výměně názorů s družkou sedící na zadním sedadle zastavil a bodl ji nožem.

Krajský soud v Ostravě jej vloni v listopadu uznal vinným z těžkého ublížení na zdraví a vyměřil mu sedm roků žaláře. Muž i státní zástupce se proti verdiktu odvolali k vrchnímu soudu. Ten ale nyní obě odvolání zamítl jako nedůvodná a trest potvrdil.

Soud mladíkovi vyměřil dvanáct let žaláře.
Tragédii odstartovala hádka o dvě stě korun za sexuální služby

K činu došlo vloni na Velikonoční neděli. Muž ve vozidle Ford Mondeo projížděl Opavskem. Vzadu seděla družka, která ho cestou zasypávala výčitkami. Řidiči ruply nervy, popadl nůž, otočil se a ženu bodl. Mimo jiné ji zasáhl do hrudi. Zranění si vyžádalo okamžitý chirurgický zákrok. Naštěstí přežila. Muži hrozilo až dvanáct let vězení.

U soudu tvrdil, že se do něj družka bez přestání „navážela”. „Vyčítala mi různé věci, třeba že ji už nemiluji. Žárlila na naši společnou kamarádku. Důrazně jsem jí řekl, ať toho nechá, abych neudělal něco, čeho bych mohl litovat. Ona však dále pokračovala,” prohlásil. Vzápětí šlápl na brzdu a sáhl do odkládací přihrádky bočních dveří. Nahmatal nůž s čepelí dlouhou dvanáct centimetrů a otočil se k družce. Podle svých slov ji chtěl pouze postrašit a naznačit bodnutí do sedadla. „Ona však udělala nečekaný pohyb směrem ke mně. Ani jsem nevěděl, že jsem ji bodl. Nechtěl jsem to udělat,” prohlásil se slzami v očích. Družku zasáhl do hrudníku, levého stehna a levé ruky. Žena naštěstí přežila.

Verdikt olomouckého vrchního soudu je pravomocný a není proti němu odvolání. Poslední šancí je případné dovolání k Nejvyššímu souud, které však nemá odkladný účinek.

Ilustrační foto.
Strážníci a policisté na koních předvedou své umění