„Během výkonu služby chtěli policisté z Kopřivnice zkontrolovat muže jedoucího na jízdním kole. Ten však na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět,“ popsala Darina Knižátková, mluvčí novojičínské policie.

Daleko se však nenechavý „milovník cyklistiky“ na kole za deset tisíc korun nedostal. Po pár metrech ho hlídka policistů dostihla a zadržela. Důvod, proč se jezdec dal do tak náhlého úprku byl asi zřejmý, bicykl nebyl jeho. Těsně předtím se ho měl totiž zmocnit z prostoru před vrátnicí jednoho z kopřivnických podniků.

MĚL KOMPLICE

V sérií krádeží však nebyl lapka sám, ale byl do nich namočený také jeho devětadvacetiletý pomocník, který měl podle informací policie převážet svého kolegu ve vozidle značky Volkswagen Golf na předem vytipovaná místa. Ani tento komplic však spravedlnosti neunikne.

Ilustrační foto.
Dva muži v Příboře napadli třetího. Zaútočili nečekaně, surově a zezadu

ČERVNOVÉ KRÁDEŽE

Celou věc v těchto dnech už šetří policisté z oddělení kriminální policie a vyšetřování v Novém Jičíně. V průběhu vyšetřování přišli na to, že zloděj není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, ale právě naopak.

„Policisté zjistili, že muž, který jim ujížděl, má na svědomí v měsíci červnu letošního roku krádeže dalších čtyř jízdních kol. Tyto kola v hodnotě téměř dvaačtyřicet tisíc odcizil v rozmezí pouhých šesti dnů,“ potvrdila Darina Knižátková a dodala, že zloděj nejprve řádil v lokalitě průmyslové zóny v Kopřivnici a poté se přemístil ještě do nedalekého Frenštátu pod Radhoštěm, konkrétně k jednomu ze zdejších supermarketů, odkud ukradl jedno kolo.

„Skoro ve všech případech se jízdních kol zmocnil po přestřižení lankového zámku a následně mu už nic nebránilo v tom, aby na ně nasedl a z místa odjel. Ukradená kola pak co nejdříve prodal náhodným osobám,“ upřesnila dále policejní mluvčí postup, jak se zloděj k bicyklům dostal.

Oběma pachatelům nyní za své počínání hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi, a to v případě zloděje za přečin krádeže. Jeho komplice policisté naopak obvinili z trestného činu krádeže ve formě účastenství.

Kdysi proslulý Hotel Vlčina ve Frenštátě pod Radhoštěm.
Hotel Vlčina ve Frenštátě pod Radhoštěm: skončí chátrání?