Rodina vyrazila společně na výlet na Pustevny, muž se však během cesty ztratil. Nikdo však jeho zmizení z počátku nevěnoval větší pozornost, po nějaké době jej však začala rodina hledat. „Když se v podvečer nedostavil k autu na parkoviště, zavolali nám. Dali jsme dohromady pátrací týmy, ale museli jsme počkat do osmi večer, protože v oblasti se pohybovalo mnoho turistů,“ popsal událost náčelník Horské služby Beskydy Radan Jaškovský.

V první fázi pátrání záchranáři na čtyřkolkách a v terénních autech projeli všechny cesty, na kterých by se hledaný mohl nacházet. „Pak jsme se obrátili na policisty. Spolu s nimi jsme ve tmě pročesávali terén mezi Radhoštěm a parkovištěm Ráztoka. Pátrání jsme ukončili o půlnoci, kdy nám operační důstojník sdělil, že muž sám dorazil domů do Orlové,“ dodal náčelník.

Horská služba doporučuje všem turistům, aby neopouštěli skupinku svých přátel a měli u sebe nabitý mobilní telefon. „Kdyby jej pán měl, mohli jsme se zbytečnému pátrání vyhnout,“ doplnil Jaškovský.

Nehoda a vyprošťování 4 polských automobilů na dálnici D1 na Novojičínsku.
Polák boural na dálnici. Únik nafty sledoval s cigaretou v puse