Řeč je o třicetiletém muži, kterého v úterý 20. února dopadli policisté ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vyhýbal se nástupu do vězení, kde si má odpykat osm měsíců za trestný čin krádeže.

„Je však pravděpodobné, že si svůj pobyt za mřížemi ještě prodlouží. Vyhýbáním trestu odnětí svobody se totiž muž dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. To však není vše, jelikož policistům se navíc podařilo zjistit, že tento hříšník se měl od července do listopadu loňského roku celkem pětkrát vloupat do jednoho ze sběrných dvorů,“ sdělila Darina Knižátková, mluvčí novojičínské policie.

Ilustrační foto.
Vědci hledají dobrovolníky pro novojičínské laboratoře

Ve sběrném dvoře, ve kterém se občané zbavují nepotřebného nábytku nebo třeba spotřebičů a elektroniky, si dotyčný hříšník počínal vždy naprosto stejně.

„Nejprve bez poškození otevřel vstupní bránu a poté vypáčil dveře od přístřešku, kde odcizil klíč, kterým si odemkl kontejner s výpočetní technikou. Pachatel před svým odchodem vždy kontejner pečlivě uzamkl, klíč vrátil na své místo a snažil se dát vše do původního stavu, aby o jeho nevítané návštěvě neměl nikdo ani tušení,“ popsala policejní mluvčí jeho počínání.

V kontejneru ho vždy zajímaly nejrůznější počítačové komponenty, ať už se jednalo o kabely, nabíječky, grafické karty či osobní počítače. „Odcizené počítačové komponenty poté doma vyzkoušel a ty, které byly funkční, dále využíval pro svou potřebu,“ doplnila Darina Knižátková.

Ve čtvrtek 22. února likvidovali hasiči požár nové chatky v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku.  Foto: HZS MSk
Nechat přímotop bez dozoru se chataři nevyplatilo