Přesto od řeky okamžitě zamířila domů, kde zjistila, že to všechno nebyl omyl…

Češi a Poláci si v době koronavirové izolace chybí. Už dříve to začalo nápisy na obou stranách hranice v Českém Těšíně a Cieszyně, nyní přišla i společná píseň.
VIDEO: Češi a Poláci si vzájemně chybí, nazpívali o tom i společnou píseň

„Přijedu domů, otevřená garáž, auto pryč. Pak jsem s hrůzou zjistila, že mám vykradený dům,“ líčí zážitky z pátečního podvečera, stále ještě v lehkém šoku.

V domě samozřejmě spoušť, všechny věci rozházené, trezor vytržený ze skříně. „Ukradli mi peníze doklady, zlato, šperky, drahý alkohol. A také klíče od několika bytů, které pronajímám. A nakonec i auto, starý malý modrý peugeot,“ vypočítává ztráty.

Ještě si vybavuje, jak s kamarádkou z cyklostezky u řeky pozorovaly kouř, který byl na obloze vidět velmi daleko. To hořelo její auto.
Společně s přítelem od pátku přemýšlejí, zda to byla náhoda, nebo něčí pomsta. 

Ze stavby orlovského náměstí.
Do díry uprostřed Orlové se snad už opravdu vrátí stavaři, a to ještě letos

„Celé je to divné. Ptala jsem se dnes sousedů, a ti mi řekli, že v ulici viděli stříbrné auto, kombík neurčené značky. Já odjela z domu později než jsem měla, až před půl čtvrtou, takže zloději měli dobré dvě hodiny na to, prokopat mi dům,“ říká žena s tím, že má jisté podezření.

„Řekla jsem to i policistům. Každopádně se teď v domě bojím,“ neskrývá žena své obavy.

Od páteční večera se nehne od svého přítele, který je teď u ní v domě v Karviné-Hranicích. „Policejní technici, kteří tu byli, aby ohledali místo činu a vše zadokumentovali, kroutili hlavou, když jim majitelka domu všechno popisovala. Řekli nám, že se stává naprosto výjimečně, že by zloději vykradli dům za bílého dne. V ulici, kde je dalších deset baráků, jeden vedle druhého!“ kroutí hlavou přítel okradené ženy. 

Na snímku Nádražní ulice, která narovnáním přejde v tříkilometrový obchvat města a ústit bude za Darkovským mostem.
Stavba obchvatu Karviné by měla začít podle plánu, stále platí jarní termín

Společně nyní přemýšlejí, kudy asi zloději s lupem v ukradeném autě mohli jet, a snaží jak se dostat ke kamerovým záznamům, na nichž možná budou záběry auta i posádky.

Někde také museli přeložit lup a přestoupit do zřejmě onoho stříbrného auta, které je k domu přivezlo.

„Podle toho, kdy měli hasiči nahlášen výjezd, jsme spočítali, že auto muselo jet mezi půl šestou a šestou směrem na Lipiny. Stálo odstavené za tratí na hranici Darkova, Lipin a Stonavy. Jestli jelo před Ráj nebo směrem na Ostravu, zatím nevíme, Každopádně, kdyby si někdo vzpomněl, že ho v té době vidět, ať se ozve nám nebo policii,“ prosí Pavla Kovalovská případné svědky.

Nemocnice s poliklinikou v Havířově.
Koronavirový příběh s dobrým koncem z Havířova
Záběr z výukového videa.
VIDEO: Výuka na dálku? Vynalézavost nechybí ani učitelům z Karvinska