Během podzimu plánuje CNN Prima NEWS spustit pořad zaměřený na regiony, a to ve spolupráci s Deníkem, který patří do vydavatelské skupiny VLTAVA LABE MEDIA. Díky spojení s rozsáhlou sítí regionálních redaktorů CNN Prima NEWS tak vznikne pořad plný reportáží z míst, která diváci důvěrně znají, a témat, jež se jich týkají.  

Generální ředitel televize Prima Marek Singer .
Šéf CNN Prima News Singer: V dobrém slova smyslu chceme být středním proudem

„Deník disponuje jednou z nejsilnějších regionálních redakcí v České republice. Naši redaktoři jsou v každém kraji i menších městech, a často tak jako jediní přinášíme témata o aktuálním dění v dané lokalitě. Ve spolupráci se CNN Prima NEWS vidím jedinečnou příležitost nabídnout divákům prostřednictvím obrazovky nejkomplexnější souhrn zásadních regionálních událostí,“ říká ředitel redakcí Deníku Roman Gallo. 

Posílení domácího zpravodajství

CNN Prima NEWS také čeká posílení domácího zpravodajství. Novinkou budou dva zpravodajské bloky, které umožní probrat témata do větší hloubky a nabídnou divákům intenzivnější zážitek ze sledování. První z bloků začíná poledními Zprávami ve 12 hodin, na které navazuje diskuzní pořad Interview. Ten nově nabídne pětici moderátorek.

Lucie Hrdličková se i nadále zaměří na ekonomiku a zajímavé osobnosti z byznysu, Martina Kuzdasová zase na sociální a zdravotnická témata a dvojice zahraničních  redaktorek Petra Vintrová a Anna Kadavá se bude věnovat zahraničním hostům a tématům. Novou posilou týmu Interview se stane Pavlína Kosová, která si bude zvát nejen politiky, ale i společensky významné osobnosti. Odpoledne zůstávají oblíbené Krimi zprávy, které startují v 16:30 a vysílají se zároveň i na Primě.

V 17 hodin pak začnou během podzimu otevírat nové regionální zprávy odpolední blok, který během devadesáti minut nabídne to nejdůležitější z českých i zahraničních událostí celého dne. Následuje pořad K věci v 17:30. Neústupná moderátorka Marie Bastlová si každý den zve politiky a osobnosti veřejného života k aktuálním tématům. Během podzimu se k ní navíc připojí nový, ostřílený novinář a moderátor. V 18 hodin pak přichází na řadu hlavní zpravodajský přehled dne s rychlými a přesnými informacemi v souvislostech, který v budoucnu zastoupí současné Hlavní zprávy. Ty bude v nové podobě vysílat pouze hlavní kanál Prima.

Moderátorka a novinářka Markéta Fialová
Moderátorka Markéta Fialová: Televizní dres měním teprve potřetí

Pořad 360° Pavlíny Wolfové se nově posune do prime time ve 20:30 a stejně jako doposud nabídne několik zásadních hostů k aktuálním tématům a přinese zpravodajsko-publicistický přehled dne.

„Po prvních třech měsících vysílání jsme se rozhodli optimalizovat program CNN Prima NEWS. Přidáváme proto kontinuální zpravodajství v 10:00 a ve 21:30 hodin. Některé vybrané úspěšné pořady, jako 360° Pavlíny Wolfové či diskuzní pořad K věci, posouváme do atraktivnějších časů. Na podzim připravujeme také nové regionální vysílání a tematické speciály, které patří k divácky nejúspěšnějším na zpravodajském kanále,“ uvedl ředitel skupiny Prima Marek Singer.

CNN Prima NEWS chystá během podzimu další změny. Zásadní informace ohledně nových tváří a podoby jednotlivých pořadů oznámí na konci srpna.