Pracovníci Adry se ve středu 26. srpna vydali do Bludovic a Žiliny a tam v tamních restauracích rozdávali těm, které poškodila povodeň, pracovní boty a pro děti Sunary a stavebnice Lego. Zároveň poskytli cenné informace. „Ze začátku se ta materiální pomoc rozdávala na střediska, a pak se to rozváželo mezi lidi. Na obcích se ta pomoc soustřeďovala a soustřeďuje na obecních úřadech, ale v těchto částech Nového Jičína nic takového není. Tak jsme se rozhodli, že to dovezeme sami,“ vysvětlil koordinátor akce Filip Podsedník, proč se zástupci Adry na pár hodin usídlili v Žilině v restauraci u Mola a v Bludovicích v budově Fojtství.

„Někteří obyvatelé už to mají vysušené a chtěli by to začít dávat do pořádku, ale ještě potřebují nějaké informace ohledně sanace a podobně. Ty jim právě můžeme poskytnout. A spojili jsme to ještě s rozdáváním té materiální pomoci. Zatím tady bylo tady asi pět lidí, kteří se přišli zeptat na vysoušení,“ poznamenal Podsedník.

Jeho kolegyně zatím proti podpisu rozdávala věci. Z legendární stavebnice Lego se tak odpoledne mohl radovat například malý Martin Kozár, který dostal ještě jednu stavebnici pro staršího brášku.

„Nevíme, jestli to bylo malou informovaností, ale z těch lidí, které jsme měli na seznamech, přišla si jen čtvrtina. Tak jsme se rozhodli, že akci zopakujeme ve stejném čase a na stejných místech příští čtvrtek,“ doplnil Podsedník s tím, že akci chtějí začít avizovat již v tomto týdnu.